Головна Новини Політика зовнішня політика Стало відомо про хід слідства по справі Шеремета та Гандзюк
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо про хід слідства по справі Шеремета та Гандзюк

У ГПУ є просування в розслідуванні вбивства Шеремета і Гандзюк

4 грудня 2019, 11:31 comments1587
Поділіться публікацією:
Стало відомо про хід слідства по справі Шеремета та Гандзюк

Перший заступник генпрокурора Віталій Касько в інтерв'ю "theБабель" розповів про те, як просувається розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета та активістки Катерини Гандзюк.

"В обох справах просування істотне", — сказав Касько зазначивши, що розкривати подробиці він не буде, тому що була домовленість.

"Ми не можемо анонсувати кожен крок слідства, але будемо інформувати громадськість про результати по мірі можливості", — сказав він.

Нагадаємо, 31 липня 2018 у Херсоні невідомий облив Катерину Гандзюк сірчаною кислотою. В результаті вона отримала опіки 40% тіла. 1 серпня активісту санітарним бортом терміново доставили в Київ. 4 листопада вона померла.

В організації нападу на Гандзюк прокуратура звинуватила Владимслава Мангера і Олексія Левіна (Москаленко), який, за деякими даними, ховається в Домініканській Республіці. Виконавці злочину визнали свою провину і пішли на угоду зі слідством. 6 червня Покровський районний суд Дніпропетровської області засудив їх до термінів від 3 до 6,5 років позбавлення волі. 18 липня вирок набув чинності.

У Польщі українська активістка Катерина Гандзюк посмертно потрапила в список відомих поляків та іноземців, які втратили життя за останній рік.

Також ми писали про те, що 20 липня 2016 року в центрі Києва в результаті вибуху автомобіля загинув відомий журналіст Павло Шеремет. За даними поліції, камери спостереження зафіксували жінку, яка закладала вибухівку, і її спільника. Втім, затримати їх так і не змогли.

Як повідомляли "Коментарі", президент Володимир Зеленський скликав на нараду керівників правоохоронних органів, які розслідують вбивство Павла Шеремета.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!