Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський розповів, про що говоритиме з Путіним в Парижі в першу чергу
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів, про що говоритиме з Путіним в Парижі в першу чергу

Глава держави визнав, що підсумковий документ саміту був узгоджений ще у вересні

4 грудня 2019, 14:13 comments1781
Поділіться публікацією:
Зеленський розповів, про що говоритиме з Путіним в Парижі в першу чергу

Президент Володимир Зеленський заявив, що на переговорах в "нормандському форматі" у Парижі 9 грудня має намір в першу чергу піднімати питання обміну полоненими у форматі "всіх на всіх" до кінця поточного року. Про це він заявив на спільному брифінгу з прем'єр-міністром Швеції Стефаном Левеном.

"Я дуже хотів би, щоб Новий рік наші люди зустрічали зі своїми сім’ями вдома в Україні. Тому для мене гуманітарне — дуже особисте питання. Я дійсно хочу великого обміну, який має назву, починаючи з Мінська, "всіх на всіх", мене цікавлять саме всі наші", — сказав глава держави.

Зеленський додав, що проект рішення "нормандського саміту" був узгоджений у вересні, але з того часу багато чого змінилося. Тому обмін полоненими став першим питанням.

За словами президента, другим питанням буде безпека і відвід незаконних збройних формувань з окупованої території Донбасу, а також конкретні терміни цього.

Глава держави зазначив, що підніме питання проведення виборів у ОРДЛО виключно на українських умовах і відновлення контролю України над кордоном з РФ.

Як повідомляв сайт "Коментарі", в МЗС Росії заявили, що головним питанням на зустрічі в "нормандському форматі" стане юридичний статус ОРДЛО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!