Головна Новини Політика зовнішня політика Українці можуть скористатися своїм правом на безкоштовне отримання земельної ділянки, - Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці можуть скористатися своїм правом на безкоштовне отримання земельної ділянки, - Медведчук

Медведчук вважає, що відкриття ринку землі зробить неможливою реалізацію українцями права на безоплатне одержання земельних ділянок

6 грудня 2019, 16:00 comments2080
Поділіться публікацією:
Українці можуть скористатися своїм правом на безкоштовне отримання земельної ділянки, - Медведчук

Українці повинні скористатися своїм правом на безкоштовне одержання у власність земельної ділянки, тому що потім такий можливості може вже не бути. Таку думку висловив голова Політради партії "Опозиційна платформа ‒ За життя", народний депутат України Віктор Медведчук, повідомляє прес-служба партії.

Віктор Медведчук зазначив, що нова українська влада готова виконати волю західних спонсорів і розпродати останнє національне багатство, це в свою чергу зробить неможливою реалізацію українцями права на отримання земельної ділянки із земель державної і комунальної власності.

За його словами, відповідно до Конституції України, земля є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави.

"Декларацією про державний суверенітет України, яка лежить в основі Акту проголошення незалежності України від 24 серпня 1991 року, схваленого 1 грудня 1991 року референдумом, закріплено, що земля є власністю Українського народу, матеріальною основою суверенітету Республіки і використовується з метою забезпечення матеріальних і духовних потреб її громадян", ‒ зазначив парламентарій.

Також голова політсили нагадав, що згідно з частиною 4 статті 116 Земельного кодексу українці мають право на безоплатне отримання до 6 земельних ділянок різного цільового спрямування. Водночас стаття № 121 Земельного кодексу України передбачає законодавчу норму, згідно якою громадяни України мають право на безоплатну передачу їм земельних ділянок із земель державної або комунальної власності в таких розмірах:

1) для ведення фермерського господарства ‒ в розмірі земельної частки (паю) (в Україні середній розмір паю ‒ 4 га);

2) для ведення особистого селянського господарства ‒ не більше 2,0 гектара;

3) для ведення садівництва ‒ не більше 0,12 гектара;

4) для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка):

у селах ‒ не більше 0,25 гектара, в селищах ‒ не більше 0,15 гектара, в містах ‒ не більше 0,10 гектара;

5) для індивідуального дачного будівництва ‒ не більше 0,10 гектара;

6) для будівництва індивідуальних гаражів ‒ не більше 0,01 гектара.

Крім того, політик розповів, що потрібно зробити громадянам України, щоб безкоштовно отримати земельну ділянку із земель державної і комунальної власності.

Як повідомляло видання "Коментарі", голова Політради партії "Опозиційна платформа ‒ За життя" Віктор Медведчук заявив, що влада не має права приймати закон про відкриття ринку землі без проведення всеукраїнського референдуму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!