Стало відомо, що вирішила у закритому режимі РНБО перед нормандською зустріччю

В РНБО затвердили основний сценарій реінтеграції окупованих територій

На закритому засіданні Ради національної безпеки і оборони України на чолі з президентом України Владимиром Зеленським затвердили один з можливих сценаріїв реінтеграції окупованих територій. Про це інформує УНН.

Сьогоднішнє засідання РНБО під керівництвом Зеленського приурочено до майбутньої нормандської зустрічі в понеділок, у Франції. Як повідомив секретар РНБО Олексій Данилов, під час нього прийняли один із сценаріїв повернення окупованих територій Донецької та Луганської областей в Україну. За словами Данилова, існують ключові моменти на даний час - звільнення українських бранців, припинення вогню, повернення кордону і питання виборів. Перш за все, секретар РНБО зазначив, що є величезне бажання повернути полонених, які перебувають у РФ та анексованому Криму, а також припинити вогонь і відновити український кордон. Тільки після вирішення цих питань - зможуть обговорювати можливість проведення виборів.

Данилов зазначив, що затверджений варіант – буде втілюватися в якості основного. При цьому, всі п'ять ймовірних сценаріїв в РНБО назвали закритими для обговорення.

Також стало відомо, що із Зеленським у Париж вирушать не більше 10 осіб. У РНБО стверджують, що це потужна команда.

Раніше портал "Коментарі" писав, що президент Володимир Зеленський у суботу скликав засідання Ради національної безпеки і оборони.