Головна Новини Політика зовнішня політика Вся увага – на Париж: яким буде перший день тижня
commentss НОВИНИ Всі новини

Вся увага – на Париж: яким буде перший день тижня

У Юр'їв день в Парижі відбудуться переговори у нормандському форматі, які, разом з парламентськими виборами, можуть претендувати на статус найзначнішої події для України у другому півріччі 2019-го

9 грудня 2019, 08:00 comments1997
Поділіться публікацією:
Вся увага – на Париж: яким буде перший день тижня

Нормандські переговори. Сьогодні в Парижі відбудеться довгоочікувана зустріч у нормандському форматі лідерів чотирьох країн Володимира Зеленського (Україна), Ангели Меркель (ФРН), Еммануеля Макрона (Франція) і Володимира Путіна (Росія). Протягом останніх кількох тижнів як українські, так і зарубіжні ЗМІ публікували безліч варіантів того, що саме буде обговорюватися на переговорах і за яким сценарієм вони пройдуть. 2 грудня Зеленський назвав три мети зустрічі в Нормандському форматі: обмін полоненими з чіткими термінами; перемир'я і повне припинення вогню на Донбасі; повне виведення всіх незаконних військових підрозділів з Донбасу.

Крім того, президент України зазначив, що має намір запропонувати у Парижі новий формат переговорів, в якому буде обговорюватися питання окупованого Росією Криму.

Вже офіційно відомо, що переговори в нормандському форматі пройдуть за наступним графіком:

14:55 — прибуття в Єлисейський палац;

15:05 — зустріч Зеленського з Еммануелем Макроном;

15:30 — зустріч Зеленського з Ангелою Меркель;

16:00 — зустріч лідерів країн-учасниць "нормандського формату";

18:45 — зустріч лідерів країн-учасниць "нормандського формату" з представниками ЗМІ.

Крім того, не виключені закриті переговори безпосередньо Володимира Зеленського та Володимира Путіна віч-на-віч.

Свято. 9 грудня за народним календарем відзначається Юр'їв день або день Егорія Холодного. Присвячене свято річниці освячення храму Георгія Побідоносця, що знаходиться в Києві. Георгіївська церква була побудована в XI столітті Ярославом Мудрим в ім'я свого небесного покровителя. Святий Георгій проживав на території Каппадокії в III столітті. Його батьки були християнами, тому виховували хлопчика у вірі і благочесті.

За життя Георгій зробив чимало чудес. Одним з останніх було вбивство змія, що жив у озері, розташованому неподалеку від Ліванських гір. Величезний змій виповзав з озера і поїдав людей, які нічого не могли з ним зробити. Тільки один Георгій зміг перемогти чудовисько.

Наші предки в день пам'яті Георгія Побідоносця відзначали річницю освячення його храму і прозвали цей день Юр'євим, так як Юрій – одна з форм імені Георгій.

Юр'їв день для наших пращурів був вельми важливим святом: у цей день в часи кріпосного права селяни мали можливість переходити від одного господаря до іншого. Християни здавна шанували Георгія Побідоносця як повелителя воїнів і хліборобів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!