Головна Новини Політика зовнішня політика Гончарук відкрив "завісу таємниці" головних тем на "нормандському саміті"
commentss НОВИНИ Всі новини

Гончарук відкрив "завісу таємниці" головних тем на "нормандському саміті"

За словами прем'єра, Зеленський позначить необхідність припинення вогню на Донбасі і обмін військовополоненими

8 грудня 2019, 21:54 comments11674
Поділіться публікацією:
Гончарук відкрив "завісу таємниці" головних тем на "нормандському саміті"

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що двома ключовими цілями президента країни Володимира Зеленського на переговорах в "нормандському форматі" у Парижі 9 грудня є припинення вогню на Донбасі і обмін утримуваними особами. Про це передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я вважаю, що найкращим варіантом, в будь-якому випадку, є припинення вогню, обмін полоненими, фактично. Всі наші українці повинні повернутися додому. І це дві головні завдання, які поставив перед собою президент Зеленський", — зазначив глава уряду.

Він підкреслив, що "план А" полягає в тому, щоб врегулювати цей конфлікт дипломатичним шляхом, щоб рухатися до світу, при цьому, звичайно, відстоюючи національні інтереси.

"Ні про яку здачу інтересів в сенсі відмови від територіальної цілісності, суверенітету не може йти принципово. Крим і Донбас — це територія України, і там живуть українці, і ми будемо боротися за них, за їхнє повернення додому настільки, наскільки це можливо", — додав прем'єр.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Олексій Гончарук, розповідаючи про Володимира Зеленском, охарактеризував його як простого і відкритої людини, який зайнявся політикою не для вирішення власних бізнес-амбіцій.

"Він дуже орієнтований на людей. Він проста людина, яка раптом прийняв для себе рішення фактично покласти п'ять років свого життя на те, щоб дійсно служити людям. На мою думку, це унікальна ситуація, тому що у нього немає ніяких своїх прихованих бізнес-інтересів. Він не служить ні олігархам, ні групами впливу", — підкреслює Гончарук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!