Головна Новини Політика зовнішня політика Українцям повернуть гроші, витрачені на "Приват"
commentss НОВИНИ Всі новини

Українцям повернуть гроші, витрачені на "Приват"

Стало відомо, що буде з вкладами "Привату"

9 грудня 2019, 14:08 comments3499
Поділіться публікацією:
Українцям повернуть гроші, витрачені на "Приват"

Кабмін має намір повернути гроші платників податків, витрачені на націоналізацію Приватбанку. Про це заявив прем'єр Олексій Гончарук в інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами, уряд буде діяти завжди тільки в інтересах України та її громадян, при цьому спираючись тільки на закони країни і Конституцію.

"Немає ніяких підстав для повернення державного банку старим акціонерам. Більш того, ми зробимо все можливе, щоб повернути кошти платників податків, які були витрачені на націоналізацію банку", — зазначив він.

Також політик зазначив, що зараз йде робота над змінами до законодавства, які заборонять повертати колишнім власникам банки, визнані неплатоспроможними.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що Національний банк в даний час веде роботу над законопроектом, який не дозволить повертати визнані неплатоспроможними банки колишнім власникам. "НБУ справді розробляє такі законодавчі ініціативи і уряд співпрацює з НБУ в цих проектах в рамках робочих зустрічей. Ці рішення покликані убезпечити платників податків від можливих негативних наслідків судових рішень щодо банків, які були виведені НБУ з ринку. Нацбанк був основним розробником цього тексту, і коли він буде ухвалений, мені важко прогнозувати, але це питання найближчого майбутнього", — заявив прем'єр.

   



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!