Стала відома дата проведення нової нормандської зустрічі

Потрібно доручити главам МЗС узгодити політичні умови для саміту, - Макрон

Наступна зустріч в нормандському форматі повинна відбутися в протягом чотирьох місяців. Про це президент Франції Еммануель Макрон заявив під час прес-конференції за підсумками нормандського саміту в Парижі.

 "У багатьох відносинах ми досягли прогресу",- заявив Макрон.

За його словами, потрібно доручити главам МЗС узгодити необхідні умови для саміту.

"Нам зараз потрібно доручити МЗС узгодити політичні умови для того, щоб через 4 місяці узгодити всі передумови для проведення місцевих виборів", - заявив Макрон.

Крім того, він додав, що лідери "нормандської четвірки" повинні "відбудувати нову архітектуру довіру і безпеку через врегулювання безпеки на сході України в рамках мінських домовленостей".

"Ці домовленості є базовим рішенням конфлікту", - додав Макрон.

 Як повідомляло видання "Коментарі", у Парижі завершилася двостороння зустріч президентів України і Росії Володимира Зеленського і Володимира Путіна, яка проходила в рамках "нормандського формату". Президент Росії, за даними російських ЗМІ, залишився задоволений результатами зустрічі.

Також ми писали, що на зустрічі лідерів "нормандської четвірки" в Парижі президенти України і Росії досягли попередньої домовленості про обмін полоненими до 31 грудня 2019 року.