Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС України прокоментували резолюцію ООН щодо Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС України прокоментували резолюцію ООН щодо Криму

У МЗС вдячні країнам, які підтримали резолюцію

10 грудня 2019, 13:08 comments1633
Поділіться публікацією:
У МЗС України прокоментували резолюцію ООН щодо Криму

Резолюція ООН про демілітаризацію Криму є важливою складовою зусиль України, яка намагається повернути тимчасово окуповані території і відновити безпеку в регіоні Чорного та Азовського морів. Таку заяву Міністерство закордонних справ України (МЗС) зробило у відповідь на резолюцію про неприпустимість мілітаризації анексованого Криму, яку вчора схвалила Генеральна асамблея ООН.

Так, у МЗС вдячні усім державам, які підтримали схвалення посиленої резолюції "Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, Україна, а також частин Чорного і Азовського морів". Нагадаємо, що "за" проголосували 63 країни-члени ООН, утримались – 66. А не підтримали документ Росія, Сербія, Вірменія, Білорусь, Сирія, Китай, Куба, Північна Корея, Іран, Киргизстан, Бурунді, Камбоджа, Лаос, М'янма, Нікарагуа, Філіппіни, Судан, Венесуела і Зімбабве.

У МЗС вважають, що резолюція свідчить про глибоке занепокоєння міжнародного товариства щодо мілітаризації українського півострова з боку РФ. Зокрема, там не лише знаходяться іноземні військові із своєю технікою, а й відбуваються незаконні військові навчання і є ймовірність розміщення ядерної зброї. Зазначено, що обстановка не тільки загрожує стабільності у Чорноморському регіоні, а  матиме негативні наслідки для екології.

Раніше "Коментарі" писали, що Генасамблея ООН вимагає від Росії вивести війська з Криму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!