Головна Новини Політика зовнішня політика Тимошенко висловила занепокоєння по результатах "нормандської зустрічі"
commentss НОВИНИ Всі новини

Тимошенко висловила занепокоєння по результатах "нормандської зустрічі"

Юлія Тимошенко переконана, що тепер президент повинен вести діалог всередині країни, щоб пояснити суспільству детально, що чекає Україну

10 грудня 2019, 20:01 comments2930
Поділіться публікацією:
Тимошенко висловила занепокоєння по результатах "нормандської зустрічі"

Лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко привітала українську сторону з гідним проведенням нормандського напередодні саміту і зазначила, що це найважливіший крок у досягненні остаточного світу на Донбасі. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

"Є великим досягненням рішення про обмін полоненими за формулою "всіх на всіх". Це дає надію, що ув'язнені українці нарешті повернуться додому", — зазначено в повідомленні.

Юлія Володимирівна відзначила позитивну оцінку з боку країн-партнерів, які всіляко підтримують Україну в цей непростий період, також позначила значимість прозвучало в ході саміту питання про Крим і черговість виборів на окупованих територіях тільки після відновлення державних кордонів.

Однак, очікувано, опозиційний політик не обійшлося і без мінусів минулої зустрічі в Парижі.

"Разом з тим, викликає занепокоєння, що вперше в історії роботи Нормандського формату на рівні президента України легітимізовано "формулу Штайнмайера", яка стає основою для подальших дій. Також вперше в офіційному комюніке переговорів зафіксовано прагнення надати особливий статус окупованих територій не тимчасово, а на постійній основі", — підкреслила Тимошенко.

Вона додала, що зараз український уряд зобов'язаний почати діалог всередині країни, звертаючись до громади, щоб кожен громадянин розумів, що обіцяють нашій державі такі передумови.

"Українці повинні бути впевнені, що світ буде справжнім, без втрати незалежності і суверенітету", — зазначила політик.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що обережні побоювання висловив по завершенню нормандського саміту і п'ятий президент України Петро Порошенко, який став одним з його основоположників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!