Головна Новини Політика зовнішня політика Порошенко можуть судити за підписання Мінських угод
commentss НОВИНИ Всі новини

Порошенко можуть судити за підписання Мінських угод

ДБР відкрило кримінальне провадження на Петра Порошенка за підозрою в державній зраді

10 грудня 2019, 22:50 comments1668
Поділіться публікацією:
Порошенко можуть судити за підписання Мінських угод

Державне бюро розслідувань (ДБР) порушило кримінальну справу на п'ятого президента України і чинного лідера партії "Європейська Солідарність" Петра Порошенка у зв'язку з його підписанням у 2015 році Мінських угод, які можуть трактуватися як державна зрада. Про це передає агентство "Інтерфакс-Україна", посилаючись на прес-службу ДБР.

"Дійсно відкрито провадження за заявою по факту можливого вчинення державної зради Порошенко при підписанні Мінських угод", — зазначає прес-секретар відомства Анжеліка Іванова.

Відомості про можливе скоєння злочину внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10 грудня 2019 року, розпочато досудове розслідування. Попередня кваліфікація – по 1 ч. ст. 111 Кримінального кодексу України. Справу порушено відразу після повернення чинного гаранта Конституції Володимира Зеленського з нормандського саміту, який востаннє проходив за участі Петра Порошенка в 2016 році.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що основний фігурант по врегулюванню військової ситуації на Донбасі президент Росії Володимир Путін позитивно відгукнувся про минулому саміті "нормандської четвірки", де вперше познайомився особисто з українським лідером Володимиром Зеленським.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!