Головна Новини Політика зовнішня політика В Україні можуть спростити отримання громадянства військовим і біженцям із Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні можуть спростити отримання громадянства військовим і біженцям із Росії

Президент запропонував спростити отримання громадянства військовим і біженцям з РФ

13 грудня 2019, 10:59 comments1587
Поділіться публікацією:
В Україні можуть спростити отримання громадянства військовим і біженцям із Росії

Президент Володимир Зеленський подав у парламент проект закону "Про внесення змін у деякі закони України з питань громадянства", повідомляє Офіс президента.

Законопроектом пропонується спростити отримання українського громадянства військовослужбовцям за контрактом в Збройних силах України (ЗСУ) та громадянам держави-агресора або держави-окупанта, які понесли в своїй країні переслідування, за умови подання ними декларації про відмову від іноземного громадянства.

Також буде розширено коло осіб, які мають підстави для набуття громадянства України за територіальним походженням.

Як повідомляло видання "Коментарі", 13 серпня Зеленський спростив надання громадянства України громадянам Росії. Мова йде про спрощення отримання українського громадянства "іноземцями та особами без громадянства, які брали (беруть) участь у здійсненні заходів щодо забезпечення національної безпеки і оборони України, і громадянами Російської Федерації, які зазнали переслідувань за політичних переконань".

Нагадаємо, що в липні президент Росії Володимир Путін розширив дію указу надання українцям громадянства РФ у спрощеному порядку. Тепер скористатися ним зможуть українці, які проживають не тільки в окремих районах Донецької і Луганської областей, але і жителі цих областей в цілому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!