Головна Новини Політика зовнішня політика Медведчук вважає, що нові умови транзиту газу будуть гірше діючих
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук вважає, що нові умови транзиту газу будуть гірше діючих

Голова політради партії ОПЗЖ Віктор Медведчук розповів, чому таких умов, як зараз, з транзиту газу вже не буде

13 грудня 2019, 18:00 comments1716
Поділіться публікацією:








Медведчук вважає, що нові умови транзиту газу будуть гірше діючих

Якими б ні були нові домовленості з РФ про транзит газу, вони будуть гірше, ніж діючі. Про це голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат Віктор Медведчук заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Коли ми говоримо про транзит газу, то я вам хочу сказати, що будь-яка домовленість, навіть якщо вона буде досягнута, вона буде набагато гірше тих умов транзиту газу через територію України з Росії в Європу, ніж існуючі сьогодні. Ми останні роки отримували близько 3 млрд дол. у дохідну частину бюджету від транзиту російського газу в Європу. Безумовно, такого обсягу газу в наступному році, як би ми не домовилися, це буде контракт на 1 рік, це буде контракт на 3 або 10, як пропонує українська сторона, такого обсягу газу в балансі газу, що поставляється в Європу не існує", — сказав він.

Політик пов'язує зменшення обсягів газу через українську ГТС з введенням в дію трубопроводів в обхід України.

"Тому що "Північний потік" вступить в дію через кілька місяців. А "Турецький потік — 1 і 2" вступить в дію до кінця цього року. І це все мінус від того обсягу поставок газу "Газпромом" до Європи, який сьогодні ще до 1 січня йде по нашій трубі. Такого обсягу газу в наступному році не буде, але, незважаючи на це, наша влада та уряд записав у дохідну частину бюджету надходження від такого транзиту – надходження на рівні 3 млрд, або 250 млн дол. щомісяця, або 6 млрд грн щомісяця", — додав він.

"Де ми візьмемо ці гроші? Як ми їх можемо отримати і чим ми будемо закривати ось цю дірку в бюджеті – це невідомо. А це буде позначатися на чому? На соціальних програмах наших громадян, передбачених бюджетом на 2020 рік. Тому оптимізму я тут ніякого не відчуваю з простої причини: якщо мова йде про транзит газу, то заявки європейських газових операторів на транзит газу в наступному році закінчуються 13 грудня", — підкреслив Медведчук.

" target="_blank">




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!