Головна Новини Політика зовнішня політика Туристичні потоки й урядовий зв'язок: Україна та Азербайджан підписали низку угод
commentss НОВИНИ Всі новини

Туристичні потоки й урядовий зв'язок: Україна та Азербайджан підписали низку угод

Україна та Азербайджан уклали угоди між певними містами задля розвитку туризму

17 грудня 2019, 13:36 comments1544
Поділіться публікацією:
Туристичні потоки й урядовий зв'язок: Україна та Азербайджан підписали низку угод

У Баку під час офіційного візиту президента України Володимира Зеленського було підписано низку українсько-азербайджанських двосторонніх документів. Про це повідомила прес-служба Офісу президента.

Так, протокол про наміри між містами Одесою та Гяднжа підписали надзвичайні та повноважні посли від обох країн — Владислав Каневський та Азер Худієв. А ще вони уклали договір між містами Трускавець та Губа: документ регулює торговельно-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво. Зазначимо, що у минулому році товарообіг між країнами склав близько 900 млн доларів, однак обсяги планують нарощувати. А також український лідер наголосив на необхідності розвивати туристичні потоки. Так, Зеленський заявив про вподобання українського Трускавцю азербайджанцями, але й ще запросив відвідати одеські пляжі.

Крім того, ще два документи підписали міністр закордонних справ України Вадим Пристайко та його колега — міністр закордонних справ Азербайджанської Республіки Ельмар Мамед’яров. Так, угода регулює співробітництво щодо умов ведення бізнесу між Державною регуляторною службою України й Міністерством економіки Азербайджану. Також міністри уклали двосторонню угоду для організації лінії міждержавного урядового зв'язку між столицями країн.

Зазначимо, що глави держав заявили про позитивний хід переговорів і близькі стратегічні позиції. Зокрема, президент України Володимир Зеленський та президент Азербайджану Ільхам Алієв обговорили війну на сході України та нагірно-карабаський конфлікт. Так, обидві країни мають спільну думку про відновлення суверенітету та територіальної цілісності в межах міжнародно визнаних кордонів.

Нещодавно "Коментарі" писали, що опубліковано відео відкриття урочистої церемонії зустрічі президентів України та Азербайджану.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!