Головна Новини Політика зовнішня політика Суд зобов'язав Росію заплатити Україні за Крим
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд зобов'язав Росію заплатити Україні за Крим

Суд Швейцарії відмовив Росії у справі "Укрнафти"

18 грудня 2019, 11:10 comments2250
Поділіться публікацією:
Суд зобов'язав Росію заплатити Україні за Крим

Верховный суд Швейцарії залишив без задоволення заяву Російської Федерації про скасування міжнародного арбітражного рішення на користь ПрАТ "Укрнафта" за кримським активів компанії. Про це повідомили у прес-служби "Укрнафти".

"Рішення Верховного суду Швейцарії від 12 грудня 2019 року є остаточним і оскарженню не підлягає", — йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що суд зобов'язав РФ виплатити "Укрнафті" 155 тисяч швейцарських франків судових витрат.

Як повідомляло видання "Коментарі", 3 червня 2015 року були розпочаті два арбітражні розгляди проти Росії на підставі Угоди про заохочення і взаємний захист інвестицій" між урядами України і Росії від 27 листопада 1998 року. Перший позов поданий ПрАТ "Укрнафта", другий — ТОВ "Стабіл" та десятьма іншими особами, які входять у компанію.

У відповідних позовах було заявлено про те, що починаючи з квітня 2014 року російська сторона вжила заходів, які перешкоджали інвестиціям "Укрнафти" і "Стабіл" в автозаправні станції, які розташовані в Криму, і, зрештою, призвели до експропріації цих інвестицій.

У свою чергу, Росія заявила, що вона не визнає юрисдикцію складу суду, незважаючи на те, що обидва склади були затверджені 7 жовтня 2015 року, а 3 грудня 2015 року ними було проведено перше слухання по обох справах. Позивачі і Росія були запрошені до участі у слуханнях.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!