Головна Новини Політика зовнішня політика Ізраїль в шоці від відновлення в посаді Марущинця
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль в шоці від відновлення в посаді Марущинця

Ізраїль здивований відновленням на посаді Марущинця

19 грудня 2019, 07:47 comments2033
Поділіться публікацією:
Ізраїль в шоці від відновлення в посаді Марущинця

Ізраїль не оцінив рішення суду України, який відновив на посаді українського дипломата-антисеміта Василя Марущинця. Про це йдеться на сторінці у Facebook Посольства Ізраїлю в Україні.

Ізраїль сподівається, що Верховний Суд України належним чином оцінить ситуацію з Марущинцем. Посол Ізраїлю Джоел Ліон засуджує антисемітські прояви будь-які і заперечення Голокосту.

"Наша країна закликає українську владу створити інструмент для кращої боротьби з антисемітизмом і прийняти ухвалу IHRA щодо антисемітизму", — заявив Ліон.

Нагадаємо, дипломат оскаржив своє звільнення в Окружному адміністративному суді Києва, але програв процес. Після він подав апеляцію в Шостий апеляційний адміністративний суд Києва, де виграв справу. Суд зобов'язав відновити Марущинця на дипломатичній службі та виплатити 230 тис. грн за вимушений прогул.

МЗС рішення суду виконав і відновив дипломата на службі 9 грудня, а також виплатив встановлену суму. Однак у відомстві з рішенням апеляційної інстанції не згодні і звертають увагу на відсутність належної правової аргументації.

"МЗС продовжує вважати дії і публічні висловлювання Марущинця несумісними з високим званням державного службовця і українського дипломата, а також такими, які завдали істотної шкоди міжнародному іміджу та авторитету України", — підкреслюється в заяві.

У зв'язку з цим 17 грудня 2019 року МЗС подав касаційну скаргу у Верховний Суд.

Зазначимо, Василь Марущинець під час перебування на посаді консула України в Гамбурзі написав кілька антисемітських постів у соціальних мережах. Так, дипломат писав: "Ж*ди оголосили війну Німеччині 1934 року", "Боже, покарай ж*дів!", "Бабин Яр. Не ж*ди в 1941 році, а українці в 1918-1941 тут вбиті".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!