Головна Новини Політика зовнішня політика Адвокат екс«беркутівців» натякнув на зрив обміну полоненими через відмову України видати їх
commentss НОВИНИ Всі новини

Адвокат екс«беркутівців» натякнув на зрив обміну полоненими через відмову України видати їх

Адвокат зазначив, що раніше домовилися обміняти «всіх встановлених» полонених

24 грудня 2019, 15:28 comments1712
Поділіться публікацією:
Адвокат екс«беркутівців» натякнув на зрив обміну полоненими через відмову України видати їх

Україна в рамках підготовки до масштабного обміну полоненими, який має відбутися до кінця поточного року, викреслила зі списку колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут" Олега Янишевского, Сергія Зінченка і Павла Аброськіна. Про це повідомив їхній адвокат Валентин Рибін.

"Україна викреслила зі списків співробітників "Беркута" Янишевського, Зінченка і Аброськіна, а також ще кількох людей. Така позиція України є явно деструктивною, оскільки договір був "всіх встановлених на всіх встановлених", — написав юрист у своєму Facebook.

Фомін додав, що співробітники "Беркуту" перебувають у списках на обмін кілька років. А у зв'язку з таким рішенням української сторони, на думку адвоката, існує загроза зриву обміну полоненими.


Нагадаємо, Янишевський, Зінченко і Аброськін підозрюються у причетності до вбивств активістів під час акції протесту в Києві на вул. Інститутській в лютому 2014 р. Їм інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство та заподіяння тілесних ушкоджень. Мова йде про 48 вбивств і 80 замахів на вбивство.

Відзначимо, 23 грудня Тристороння контактна група в Мінську погодила обмін полоненими у форматі "всіх встановлених на всіх встановлених" до кінця 2019 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!