Головна Новини Політика зовнішня політика Садити за п'яну їзду поки не будуть
commentss НОВИНИ Всі новини

Садити за п'яну їзду поки не будуть

Нові норми будуть діяти з липня

2 січня 2020, 12:58 comments3460
Поділіться публікацією:
Садити за п'яну їзду поки не будуть

В Україні перенесли на липень введення кримінальної відповідальності за водіння в нетверезому стані, пише "ТСН".

Відстрочку пояснюють тим, що не всі правоохоронні органи, яким підслідні кримінальні проступки, готові до розслідування цієї категорії справ.

1 липня в Кримінальному кодексі країни з'явиться нова стаття 286-1 щодо водіння в нетверезому стані, яка передбачає для порушників штраф від 17 до 32 тисяч грн і позбавлення права керувати авто на строк до трьох років.

Якщо порушення буде повторне, то штраф становитиме до 51 тис. грн. з позбавленням права керувати транспортним засобом від 2 до 3 років.

Закон 7279-д покликаний розділити поняття кримінального правопорушення та кримінального проступку в останню категорію документа має підпадати водіння в нетверезому вигляді.

Як повідомляло видання "Коментарі", МОЗ опублікував проект Наказу про перелік хвороб, за наявності яких не дозволяється керувати авто.

Заборонено водити при наявності геморою, гіпертонії, при виразці шлунка, змінах у бронхах, тахікардії або хворобі нирок (відсутності однієї нирки), при варикозному розширенні вен і відсутності однієї з рук або ніг, проблемах із зором.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!