Головна Новини Політика зовнішня політика Медведчук представив політичній еліті Франції свій план по Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук представив політичній еліті Франції свій план по Донбасу

Голова політради партії «Опозиційна платформа ‒ За життя», народний депутат Віктор Медведчук у Франції зустрівся з членами Сенату, депутатами національних Зборів, дипломатами і представниками ділових кіл для презентації та обговорення «Парламентського виміру «нормандського формату»»

23 січня 2020, 18:44 comments2553
Поділіться публікацією:
Медведчук представив політичній еліті Франції свій план по Донбасу

Сенатор від найбільшої фракції "Республіканці" Себастьян Моран заявив, що всі французькі парламентарі є прихильником миру. І тому він погодився організувати обговорення питання досягнення миру в Україні.

Віктор Медведчук, в свою чергу, розповів про мирний план, який запропонувала партія "Опозиційна платформа ‒ За життя".

"Наш мирний план заснований на Мінських угоди", ‒ сказав політик, зазначивши, що війна на Донбасі є головною проблемою не лише жителів України, але і Європи в цілому.

picture

Медведчук нагадав, що бере участь у врегулюванні конфлікту з 2014 року і завжди був за мирне врегулювання.

"Ми, безумовно, визнаємо безальтернативними Мінські угоди вересня 2014, і лютого 2015 року. Ми визнаємо необхідність їх повної і безумовної реалізації, що, власне кажучи, було підтверджено 9 грудня тут, у Парижі, на зустрічі глав держав "нормандського формату", — підкреслив нардеп.

Медведчук нагадав, що партія ініціювала в листопаді 2019 року створення міжфракційного депутатського об'єднання "Міжпарламентський діалог в ім'я миру: Україна ‒ Росія ‒ Німеччина ‒ Франція".

Політик також подякував французькій стороні за організацію зустрічі в "нормандському форматі".

"Ми щиро вдячні Франції. Ви всі знаєте, протягом трьох років очних зустрічей цього формату не було. Це теж відбивалося на тій ситуації, яка сприяла, на жаль, тому, що Мінські угоди були більшою мірою заморожені і не реалізовувалися", — констатував нардеп.

Віктор Медведчук також висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю депутатів парламентів України та Франції.

У дискусії "Парламентського виміру "нормандського формату"" взяли участь: сенатори Франції від партії "Республіканці" Себастьян Моран і Жоель Гаро-Майлам, президент Європейської економічної і соціальної ради (2013-2015 рр.) Анрі Малосс, сенатор, колишній міністр оборони Жерар Лонге, депутат Національної асамблеї Рене Денесі, депутати Національної асамблеї Наталія Пузирьоф і Жак Море, сенатори Клодін Кауфман і Жан-Луї Массон, колишній сенатор Ів Поззо ді Борго, депутат Національної асамблеї, голова комітету з питань фінансів Ерік Верт, сенатор, голова комітету з питань європейських справ Національної асамблеї Сабін Тіле, депутат Марі-Франс Леро.

Нагадаємо, 12 листопада 2019 року у Верховній Раді було створено міжфракційне депутатське об'єднання "Міжпарламентський діалог в ім'я миру: Україна ‒ Росія ‒ Німеччина ‒ Франція". Об'єднання очолив Віктор Медведчук.

20 грудня 2019 року в Санкт-Петербурзі глава політради партії "Опозиційна платформа ‒ За життя" Віктор Медведчук провів зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним. Російський лідер дав високу оцінку ідеї підключити до врегулювання конфлікту на Донбасі парламенти РФ, Німеччини та Франції. Через кілька днів Медведчук і спікер Держдуми РФ В'ячеслав Володін провели зустріч.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!