Головна Новини Політика зовнішня політика Французькі парламентарії підтримали «Парламентський вимір "нормандського формату"», запропонований Медведчуком
commentss НОВИНИ Всі новини

Французькі парламентарії підтримали «Парламентський вимір "нормандського формату"», запропонований Медведчуком

За словами Віктора Медведчука, "Парламентський вимір "нормандського формату"" запропонували з метою вирішити актуальні для України і країн Європи питання, серед яких - відновлення миру на Донбасі

23 січня 2020, 21:15 comments1758
Поділіться публікацією:
Французькі парламентарії підтримали «Парламентський вимір "нормандського формату"», запропонований Медведчуком

Голова міжфракційного депутатського об'єднання "Міжпарламентський діалог в ім'я миру: Україна ‒ Росія ‒ Німеччина ‒ Франція" Віктор Медведчук провів у Парижі зустріч з депутатами верхньої і нижньої палат парламенту Франції, дипломатами і представниками ділових кіл країни. Головною метою зустрічі у Люксембурзькому палаці було обговорення "Парламентського виміру "нормандського формату"", презентованого Медведчуком.

На початку зустрічі президент Європейського економічної і соціальної ради Анрі Малосс підкреслив, що Україну ні в якому разі не можна було ставити перед вибором: співробітництво з ЄС чи РФ. Він вважає, що Європа частково несе відповідальність за ситуацію, що виникла.

"Замість того, щоб змушувати Україну вибирати між зближенням з Євросоюзом і взаєминами з Росією, потрібно було прагнути до укладення тристороннього партнерства. Тобто потрібно було обов'язково зробити таке партнерство, щоб Євросоюз співпрацював з Україною, але при цьому щоб Україна могла зберегти свої традиційні відносини, в тому числі і економічні відносини з Росією", ‒ зазначив Анрі Малосс.

Глава ради підкреслив, що "нормандський формат" був великим прогресом у вирішенні ситуації, а запропонована Віктором Медведчуком ініціатива – "блискуча ідея".

У свою чергу, говорячи про "Парламентському вимірі "нормандського формату"" Медведчук зазначив, що даний міжпарламентський вимір було запропоновано з метою допомогти главам держав "нормандської четвірки" — України, Франції, Росії та Німеччини, а також державам в цілому вирішити актуальні як для країни, так і для Європи питання. Також Медведчук акцентував увагу на тому, що головна мета партії "Опозиційна платформа – За життя" — повернути мир в Україну.

"І я покладаю великі надії на те, що парламентарії могли б знайти спільну мову та знайти той знаменник, який допоможе мирному врегулюванню. Тому що від парламентів залежить багато чого, і в цій ситуації багато що залежить у тому числі і в першу чергу від парламенту України, який неоднорідно підходить і до оцінки Мінських угод, і до питань мирного врегулювання", — сказав він, зазначивши, що українські парламентарії розраховують на допомогу європейських колег у наближенні миру в Україні.

В обговоренні "Парламентського виміру "нормандського формату"" взяли участь: сенатори Франції Себастьян Моран, Жоель Гаро-Майлам, Клодін Кауфман і Жан-Луї Массон, президент Європейського економічної і соціальної ради (2013-2015 рр.) Анрі Малосс, колишній міністр оборони Жерар Лонге, депутати Національної асамблеї Рене Денеси, Наталія Пузиреф, Ерік Верт і Жак Море, колишній сенатор Франції Ів Поззо ді Борго, голова комітету з питань європейських справ Національної асамблеї Сабін Тіле, французький депутат Марі-Франс Леро.

Нагадаємо, в липні 2019 року Віктор Медведчук презентував у Європарламенті "мирний план" щодо врегулювання ситуації на Донбасі, який був розроблений їм і став частиною програми партії "Опозиційна платформа – За життя". На цій презентації були присутні представники всіх фракцій, представлених у знову обраному Європейському парламенті.

Ідея міжпарламентського діалогу ‒ діалогу між парламентаріями України, Росії, Німеччини і Франції ‒ отримала високу підтримку президента Росії Володимира Путіна і голови Державної Думи РФ В'ячеслава Володіна під час особистих зустрічей з Віктором Медведчуком у грудні 2019 року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!