Головна Новини Політика зовнішня політика Колишнього голову ЦВК більше не підозрюють у справі «амбарної книги» Партії регіонів
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишнього голову ЦВК більше не підозрюють у справі «амбарної книги» Партії регіонів

Прокуратура не знайшла доказів проти Охендовського

24 січня 2020, 14:31 comments1201
Поділіться публікацією:
Колишнього голову ЦВК більше не підозрюють у справі «амбарної книги» Партії регіонів

Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила кримінальне провадження щодо колишнього голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського. Про це заявила прес-секретар САП Ольга Постолюк, передає "Укрінформ".

"Процесуальний керівник закрив кримінальну справу стосовно Михайла Охендовського", — повідомила Постолюк.

Спікер САП додала, що справу закрито на підставі п. 3 ч. 1 ст. 284 КПК (не встановлені достатні докази для доведення винуватості особи в суді і вичерпані можливості їх отримати).

Зазначимо, Михайло Охендовський очолював Центральну виборчу комісію в 2013-2018 рр.

Нагадаємо, в 2016 році Михайлу Охендовському було повідомлено про підозру в отриманні хабарів на 1,2 млн грн. Про це свідчать дані з так званої "амбарної книги" Партії регіонів. Дві експертизи підтвердили, що Охендовський особисто розписувався в "книзі" за отримання коштів.

Розслідування справи щодо Охендовського кілька разів призупинялося через необхідність виконання міжнародно-правових доручень.

Як повідомляв сайт "Коментарі", НАБУ направило запити про міжнародно-правової допомоги в Німеччину, Австрію, Францію, Великобританію, Польщу і Сполучені Штати Америки у кримінальному провадженні стосовно Охендовського. Однак Німеччина і Франція направили відповіді, в яких зазначили про повну відмову від виконання запитів в зв'язку з відсутністю ознак злочину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!