Головна Новини Політика зовнішня політика Екс-глава Одеської ОДА Максим Степанов засвітився у справі імпічменту Трампа
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-глава Одеської ОДА Максим Степанов засвітився у справі імпічменту Трампа

Максим Степанов має тісні зв'язки з бізнесменами, яким висунули звинувачення у США у справі про фінансування передвиборної кампанії Дональда Трампа

28 січня 2020, 18:20 comments5038
Поділіться публікацією:
Екс-глава Одеської ОДА Максим Степанов засвітився у справі імпічменту Трампа

Колишній голова Одеської облдержадміністрації і в минулому кандидат на пост міністра охорони здоров'я Максим Степанов може потрапити під підозру у зв'язку з можливим фінансуванням передвиборної кампанії Дональда Трампа. Крім того, чиновник ризикує потрапити на допит у федеральну прокуратуру Нью-Йорка зважаючи на зв'язок з обвинуваченими в США Андрієм Кукушкіним, Левом Парнасом та Ігорем Фруманом, пише видання "ЗнайУА".

Посилаючись на власні джерела, видання пише, що Максим Степанов раніше зареєстрував всю нерухомість на свою дружину, передавши в її розпорядження кілька квартир у Києві та Донецьку. При цьому донецьке житло то з'являлося, то зникало з декларації колишнього голови ОДА напередодні його звільнення.

Оскільки нерухомістю в Одесі сімейство Степанових не обзавелося, у 2017 році вони орендували житло. Орендодавцем виявився Андрій Кукушкін – 46-річний уродженець України, який емігрував в США.

Степанов нібито налагодив з ним стосунки, вступивши на посаду голови Одеської ОДА, а в жовтні 2019 року Кукушкін був арештований в Сан-Франциско за звинуваченням у фальсифікації надаються Федеральної виборчої комісії США даних про пожертвування політичному фонду, що підтримує кандидатів-республіканців. Також пред'явили звинувачення українським бізнесменам – Леву Парнасу і Ігорю Фруману.

Як пише "ЗнайУА", за відомостями джерел, американське слідство буде зосереджено не тільки на нібито незаконній діяльності Кукушкіна, Парнаса і Фрумана на території Штатів, але і на їх бізнес-інтересах в Україні.

Зазначається, що на території нашої країни прихильники Трампа нібито планували розвивати свою діяльністю, посилюючи контроль над НАК "Нафтогаз" і здобуття вигідних контрактів. Для цього, як пише видання, планувалося змістити з посади гендиректора НАК Андрія Коболєва і замінити його Андрієм Фаворовым, який є одним з менеджерів структури.

Фаворов ж має спільні бізнес-інтереси зі Степановим завдяки Одеському припортовому заводу через фірму "ЕРУ Трейдинг". Як повідомляється, бізнесмен зазнав збитків і припинив співпрацю з ОПЗ, але про свої бізнес-інтереси не забув. Максим Степанов ж нібито отримав вигоду за свою активність і внесок у досягнення партнерських угод для запуску заводу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!