Головна Новини Політика зовнішня політика Європейські лідери повинні відмовитися від заходів 9 травня в Москві, - Ірина Фриз
commentss НОВИНИ Всі новини

Європейські лідери повинні відмовитися від заходів 9 травня в Москві, - Ірина Фриз

Депутат «Європейської солідарності» Ірина Фриз закликала звернути увагу на риторику російських чиновників

30 січня 2020, 14:27 comments1836
Поділіться публікацією:
Європейські лідери повинні відмовитися від заходів 9 травня в Москві, - Ірина Фриз

Країни Європи повинні звернути увагу на риторику російської влади і відмовитися від участі в заходах, які пройдуть у Москві 9 травня 2020 року. Про це повідомила народний депутат з "Європейської Солідарності" Ірина Фриз на своїй сторінці в мережі Facebook.

"Голова Комітету Державної Думи Російської Федерації з освіти і науки В'ячеслав Ніконов назвав Європейський Союз "гітлерівською коаліцією". Звертає на себе увагу, що Ніконов за сумісництвом є не тільки головою правління фонду "Русский мир", але і онуком В'ячеслава Молотова. Того самого, який підписував угоди з нацистським міністром закордонних справ Йоахімом фон Ріббентропом", — зазначила політик.

Фриз також наводить слова Ніконова про те, що після виходу з ЄС Великобританії в економічному союзі не залишилося жодної країни, що не входила в нацистську вісь. Депутат вважає, що проти російського чиновника повинні бути введені персональні санкції аж до заборони на в'їзд в країни Євросоюзу.

"Все це є зневагою до всієї Європі і де-факто реваншем країни-агресора в серці демократичних держав", – додала депутат.

У своєму зверненні політик також зазначила, що політика Росії заснована на кон'юнктурному трактуванні подій.

"Росія почала здійснювати трактування історичних подій, де факти минулого пояснюються політичною кон'юнктурою сьогоднішнього дня і використовуються в два стилі мислення Джорджа Оруелла. Ще кілька років тому Дивізію Нормандія Неман зображували героями і борцями з фашизмом, але вже зараз росіянам намагаються довести, що французи були посібниками Третього Рейху. Польща, яку Москва кинула в гітлерівську окупацію, за логікою Держдуми РФ, раптом стала також членом гітлерівської осі", – підкреслила парламентарій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!