Головна Новини Політика зовнішня політика В Ізраїлі наполягають на відкритті українського посольства в Єрусалимі
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ізраїлі наполягають на відкритті українського посольства в Єрусалимі

Ізраїльський дипломат Джоел Ліон переконаний, що Україна економічно виграє, якщо посольство буде не в Тель-Авіві, а в столиці Ізраїлю

2 лютого 2020, 10:54 comments2134
Поділіться публікацією:
В Ізраїлі наполягають на відкритті українського посольства в Єрусалимі

Попереджаючи відкриття в Ізраїлі дипломатичного представництва України, ізраїльське керівництво настійно рекомендує перенести задуманий проект з Тель-Авіва до Єрусалиму. Про це у своєму інтерв'ю виданню "Лівий берег" розповів представник Ізраїлю в Україні Джоел Ліон.

"Ми хочемо, щоб в Єрусалимі було посольство. Ми просимо Україну відкрити посольство в Єрусалимі, а не в Тель-Авіві", — підкреслив дипломат.

Ліон пояснив свою позицію тим, що Єрусалим поступово стає одним з найбільших центрів високих технологій в Ізраїлі і ті країни, які віддають перевагу відкриття офісів саме в ізраїльській столиці отримують від цього вигоду.

При цьому, звичайно, він обмовив і проблематику відкриття Офісу в Єрусалимі, що підштовхує український МЗС зробити вибір на користь Тель-Авіва.

"Проблема полягає в логістиці. Ви повинні знайти в Єрусалимі підходяща будівля, орендувати або купити. Потім ви повинні знайти людей. Потім вирішити, який офіс ви хочете зробити: якщо зосередитися більше на інвестиціях, це означає, що вам потрібно більше людей, щоб представляти Україну у великих компаніях. Все це – логістика", — зазначив Джоел Ліон.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в минулому році глава ізраїльського МЗС Ісраель Кац закликав країни ООН переносити дипломатичні посольства в Єрусалим, так як він оголошений новою столицею.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!