Головна Новини Політика зовнішня політика Суд РФ заочно засудив екс-міністра оборони Гриценка до 6 років колонії
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд РФ заочно засудив екс-міністра оборони Гриценка до 6 років колонії

Москвоский суд засудив Анатолій Гриценко до шести років колонії, також йому заборонено займати посади в державних органах чи органах місцевого самоврядування

21 лютого 2020, 13:43 comments2492
Поділіться публікацією:
Суд РФ заочно засудив екс-міністра оборони Гриценка до 6 років колонії

Окружний військовий суд Москви заочно засудив колишнього міністра оборони України Анатолія Гриценка до шести років колоніїз за заклики до терористичних актів на території РФ. Вирок оголосив суддя Данило Логачев, пише "ТАСС".

"Суд, вислухавши думки сторін, визнав винним Гриценка за статтею про заклики до здійснення терористичної діяльності на території Російської Федерації з використанням засобів масової інформації (ч. 2 ст. 205.2 КК РФ) і постановив призначити йому заочне покарання у вигляді шести років колонії загального режиму", – сказав суддя.

Крім того, суд позбавив Гриценка права обіймати посади в державних органах чи органах місцевого самоврядування протягом трьох років, термін покарання буде обчислюватися з моменту його фактичного затримання.

Як повідомляло видання "Коментарі", 11 грудня 2019 року Росія направила в суд справу стосовно екс-міністра оборони України Анатолія Гриценка.

Російська сторона підозрює Гриценко в публічних закликах до терористичної діяльності на території РФ через засоби масової інформації.

Спочатку Росія оголосила Гриценко у міжнародний розшук, а в квітні  – заочно його заарештувала.  В РФ заявили, що Гриценко "продовжує ховатися" в Україні, але не може бути екстрадований – закони України і міжнародне право не дозволяють.

У слідчому комітеті запевняють, що вже зібрані всі докази, проведені судові експертизи та оперативно-розшукові заходи.

Нагадаємо, Росія інкримінує Гриценко заклик до тероризму після того, що він у липні 2014-го і 2017-го років нібито закликав підірвати російські потяги на кордоні з Україною і машини в Москві й Таганрозі, звинувативши Росію у знищенні військової техніки і вбивства військовослужбовців України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!