Головна Новини Політика зовнішня політика "Вимагаємо у РФ припинити обстріл Донбасу", - глава МЗС Кулеба
commentss НОВИНИ Всі новини

"Вимагаємо у РФ припинити обстріл Донбасу", - глава МЗС Кулеба

Глава українського МЗС Дмитро Кулеба зробив заяву на адресу Росії на тлі обмежень для моніторингових комісій на Донбасі

6 квітня 2020, 21:53 comments2337
Поділіться публікацією:
"Вимагаємо у РФ припинити обстріл Донбасу", - глава МЗС Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба від імені держави вимагає від Російської Федерації забезпечити негайне припинення вогню в зоні конфлікту на Донбасі і безперешкодний доступ на тимчасово окуповану територію України представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ і міжнародних гуманітарних організацій. Про це передає "Інтерфакс-Україна".

"Вимагаємо від Росії прислухатися до заклику генерального секретаря ООН і позиції Євросоюзу, забезпечивши негайне припинення вогню на Донбасі і безперешкодний доступ на тимчасово окуповану територію України представників СММ ОБСЄ і міжнародних гуманітарних організацій", — заявив політик.

Кулеба зазначив, що спільно з європейськими партнерами України виступає за світову солідарність і міжнародне співробітництво, спрямоване на боротьбу з пандемією коронавирусной хвороби і допомогу найбільш вразливим верствам населення, зокрема в зонах збройних конфліктів. За його словами, Україна розділяє вимоги про негайне припинення вогню, встановлення глобального перемир'я та консолідації зусиль для мирного врегулювання конфліктів.

"Впевнені, що санкційні режими не є перешкодою для надання гуманітарної допомоги та медичних послуг цивільному населенню в зонах конфліктів. Україна, яка є об'єктом тривалої збройної агресії РФ, повністю віддана взятим на себе зобов'язанням у відповідності з Мінських домовленостей про припинення вогню на Донбасі", — наголошується в заяві глави зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Франції та Німеччині відзначили тенденцію використання збройними формуваннями на Донбасі коронавирусной пандемії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!