Головна Новини Політика зовнішня політика Броницька: Китай підтримав викриття Медведчука і вимагає закрити біолабораторії Пентагону
commentss НОВИНИ Всі новини

Броницька: Китай підтримав викриття Медведчука і вимагає закрити біолабораторії Пентагону

Експерт вважає, що скандал з американськими біолабораториями, які викрив Віктор Медведчук, придбав міжнародний масштаб

4 травня 2020, 15:49 comments3123
Поділіться публікацією:
Броницька: Китай підтримав викриття Медведчука і вимагає закрити біолабораторії Пентагону

Через скандал навколо військових біолабораторій Пентагону в Україні президент США Дональд Трамп різко змінив свою риторику на адресу Китаю, який він раніше звинуватив у поширенні коронавіруса Covid-19. Про це пише на сайті "Кореспондент" експерт з міжнародних відносин Олена Броницька.

"Якщо раніше Трамп метав на адресу Китаю громи і блискавки, звинувачуючи в епідемії коронавірусу, то 28 квітня несподівано змінив лінію поведінки. На брифінгу 28 квітня Трамп перестав нападати на КНР, натомість він раптом почав обговорювати питання боротьби проти Covid-19 в США", — звернула увагу експерт.

Броницька нагадала, що днем раніше, на брифінгу 27 квітня, Трамп пішов від відповіді на питання про конкретну цифру претензій США до Китаю. Тим не менш, зміна в публічній поведінці Дональда Трампа пов'язана зі зміною міжнародної обстановки.

"Скандал навколо військових біолабораторій Пентагону, діяльність яких викрив український опозиційний політик Віктор Медведчук, набув міжнародних масштабів", — пояснила експерт.

Броницька нагадала, що посольство США у відповідь на запит народних депутатів Віктора Медведчука і Рената Кузьміна визнало, що на території України функціонують біолабораторії, які курирує Міністерство оборони США.

"Але потім Віктор Медведчук звинуватив посольство США в тому, що дипломати видалили зі своєї офіційної сторінки інформацію про дві біолабораторії III рівня біозахисту (це означає, що вони працюють з вірусами, що викликають небезпечні захворювання з летальним результатом)", — підкреслила експерт.

Але 29 квітня, пише Олена Броницька, тема американських біолабораторій вийшла на міжнародний рівень, коли МЗС Китаю офіційно визнав проблему і зажадав від США припинити діяльність підрозділів Пентагону на території колишнього СРСР.

"Офіційний представник МЗС КНР Ген Шуан на офіційному брифінгу для ЗМІ заявив про серйозну стурбованість через роботу біолабораторій Пентагону.

У перекладі з дипломатичної мови, представник МЗС КНР зажадав від США закрити небезпечні військові об'єкти в Україні та інших пострадянських республіках", — пояснила експерт-міжнародник.

Ось чому Дональд Трамп у своїй публічній риториці перестав звинувачувати Китай у поширенні епідемії коронавіруса, пояснює Олена Броницька.

"Як відомо, словесна еквілібристика – це стрясання повітря. Але факти – річ уперта. Тому Дональд Трамп вважав за краще йти від небезпечної теми. Дійсно, важко звинувачувати Китай, коли весь світ обговорює роботу американських лабораторій, та ще й спробу приховати експерименти з небезпечними вірусами, яку викрив Медведчук", — пояснила вона.

"Отже, американські біолабораторії перестали бути внутрішньоукраїнських питанням, ставши одним з пунктів міжнародного порядку між США, Росією і КНР", — констатувала експерт-міжнародник Олена Броницька.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!