Зеленський зустрівся з Вселенським патріархом Варфоломієм

Зустріч проходить у резиденції патріарха

У Туреччині проходить зустріч президента України Володимира Зеленського з Вселенським патріархом Варфоломієм. Патріарх прийняв главу української держави у своїй резиденції на Фанарі в Стамбулі.

“Зараз проходить зустріч Президента України Володимира Зеленського з Вселенським патріархом Варфоломієм у Фанарі. Президента Зеленського привітав патріарх Варфоломій і його візит до Вселенського патріархату. Слід зазначити, що нарада проводиться в рамках офіційного візиту Президента України до Туреччини", — зазначено в повідомленні агенства церковних новин Romfea.

20 квітня 2018 року Синод Константинпольского патріархату прийняв рішення приступити до кроків, потрібних для дарування автокефалії православним християнам України.

5 січня 2019 року патріарх Варфоломій підписав томос про автокефалії для Православної церкви України. Церемонія відбулася в Стамбулі у соборі Святого Георгія в резиденції Константинпольского патріарха. 6 січня патріарх вручив жезл митрополита і томос про автокефалію Православної церкви України митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.


Як повідомляв сайт "Коментарі", Філарет розповів про наслідки отримання Томосу для України.