Головна Новини Політика президент Україна спростила отримання громадянства для росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна спростила отримання громадянства для росіян

Стало відомо, які громадяни РФ можуть отримати український паспорт за спрощеною системою

13 серпня 2019, 12:46 comments2839
Поділіться публікацією:
 Україна спростила отримання громадянства для росіян

Глава держави Володимир Зеленський спростив надання громадянства України громадянам Росії. Про це йдеться в указі президента, повідомляє прес-служба президента.

Мова йде про спрощення отримання українського громадянства "іноземцями та особами без громадянства, які брали (беруть) участь у здійсненні заходів щодо забезпечення національної безпеки і оборони України, та громадянами Російської Федерації, які зазнали переслідувань з політичних переконань".

Для отримання громадянства України за спрощеною системою росіянам необхідно мати: декларацію про відмову від громадянства РФ і документ від МЗС України, що підтверджує переслідування за політичні переконання.

"Кабінету міністрів України необхідно розробити та внести на розгляд Ради проект закону України щодо спрощення порядку отримання українського громадянства росіянами, які зазнали політичних переслідувань та іноземцями та особами без громадянства, які проходили (проходять) службу за контрактом у Збройних силах України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції", -йдеться в указі.

Як повідомляло видання "Коментарі", в липні президент Росії Володимир Путін розширив дію указу надання українцям громадянства РФ у спрощеному порядку. Тепер скористатися ним зможуть українці, які проживають не тільки в окремих районах Донецької і Луганської областей, але і жителі цих областей в цілому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!