Головна Новини Політика президент Зеленський просить Раду достроково розпустити Центрвиборчком
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський просить Раду достроково розпустити Центрвиборчком

Глава держави незадоволений роботою ЦВК на дострокових парламентських виборах

10 вересня 2019, 18:26 comments4512
Поділіться публікацією:
Зеленський просить Раду достроково розпустити Центрвиборчком

Президент Володимир Зеленський направив у Верховну Раду подання про дострокове припинення повноважень Центральної виборчої комісії, передає "Українська правда".

В якості аргументації своєї позиції глава держави вказує, що ЦВК "неодноразово проявляла недостатню виваженість або навіть політичну упередженість". І доказом тому є рішення Комісії про відмову в реєстрації 28 кандидатів у депутати на дострокових парламентських виборах.

Так, ЦВК відмовилася реєструвати кандидатом у депутати від "Слуги народу" Олександра Куницького по округу №169 у Харкові. Однак Куницький пізніше був зареєстрований і переміг.

Крім того, "надзвичайно дивними та непослідовними є дії Центральної виборчої комісії стосовно встановлення результатів виборів народних депутатів України в одномандатному виборчому окрузі №198", де суд скасував реєстрацію ЦВК народним депутатом самовисуванця Сергія Рудика. На момент подання результати голосування по цьому округу не були офіційно оголошені.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 28 серпня Центральна виборча комісія зареєструвала останніх 29 депутатів, обраних на дострокових парламентських виборах. Таким чином, були зареєстровані 424 нардепа.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!