Головна Новини Політика президент Про що говорили Зеленський з Коломойським: експерти проаналізували ризики та перспективи зустрічі
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що говорили Зеленський з Коломойським: експерти проаналізували ризики та перспективи зустрічі

Експерти поділилися з виданням «Коментарі» думками, про що насправді могли говорити президент України Володимир Зеленський і олігарх, екс-голова Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський

11 вересня 2019, 12:45 comments2576
Поділіться публікацією:
Про що говорили Зеленський з Коломойським: експерти проаналізували ризики та перспективи зустрічі

За даними Офісу президента України, Зеленський обговорив з Коломойським "питання ведення бізнесу в Україні". Також мова нібито йшла "про енергетичну сферу" та необхідності інвестувати кошти у відновлення інфраструктури Донбасу.

"Коломойський впливає на політику в державі"

"Обговорювати вони можуть все, вони це і роблять, але мене цікавить інше питання. З якою метою вони виклали це фото на президентському сайті? Ні для кого не секрет, що вони зустрічаються і що Коломойський впливає на політику в державі. І якщо до цього прихильники президента закривали очі на цей тандем, то тепер їх у це ткнули", — впевнена конфліктолог, політичний експерт Тетяна Лупова.

Навіщо? Про це, за словами експерта, поки можна тільки гадати.

"Наприклад, щоб відповісти меру Дніпра Борису Філатову. Ці люди дуже люблять ігри всіх форматів — вивести містечкову маніпуляцію в масштаб ядерного вибуху цілком схоже на їх стиль, — пояснює Лупова. — Виклик кинутий виклик прийнятий, Ваш хід, Борис Альбертович, а тепер Ваша відповідь, Ігор Валерійович. Весь світ сцена, вся країна в першому ряді. Всі чекають чогось великого, а йдеться всього лише про крісло мера обласного центру. Розважаємося далі..."

Голова Інституту публічної політики та консалтингу, політичний консультант Сергій Биков також упевнений: сам факт, що про зустріч з ІВК (Ігор Валерійович Коломойський) відзвітували — вже показовий.

“Зеленський піднімав питання конфлікту всередині "клубу олігархів"

"Раніше зустрічі з відомими бізнесменами рівня Коломойського проводилися таємно, — пояснює він. — В ході цієї зустрічі могли обговорюватися не тільки поточні питання типу екологічності підприємств або інвестування в Донбас. Можна припустити, що Зеленський піднімав питання конфлікту всередині "клубу олігархів", який може компрометувати і самого президента".

За словами Бикова, окремі видні діячі ополчилися проти ІВК і намагаються переконати президента в його токсичності.

Реванш олігарха

"Однак факти говорять про те, що ІВК зайняв визначені стратегічні висоти у конкуренції зі своїми опонентами, — підкреслює експерт. — Вважаю, що ідея поставити фото і реліз на сайті президента належить Ігорю Валерійовичу. Такий хід повинен показати іншим, що ІВК залишається досить наближеним до президента".

Політолог Олег Саакян упевнений, що факт розголосу зустрічі Зеленського з Коломойським був запланований спочатку.

"У цьому зацікавлений Коломойський, щоб показати свої контакти з Зеленським і відіслати всім меседж, що він у грі, що він відновився. Поставити свій вимпел над украинкими політико-бізнесовими розкладами", — пояснює експерт.

"У Зеленського розуміють, що контактувати з олігархами так чи інакше доведеться. І вирішили таким чином знизити токсичність такого роду контактів, — продовжує Саакян. — Такі речі все одно стають відомими. І якщо не заявляти про них самих, то потім втрачаєш контроль над інтерпретацією — і приходить виправдовуватися. Так що команда президента зробила зачепила – так, ми спілкуємося з Коломойським. Ось за яким темам".

Спілкування з великим бізнесом буде продовжено

Політолог вважає, що в недалекому майбутньому ми побачимо зустрічі Зеленского ще з кимось із українських олігархів – "з умовним Пінчуком". Робиться це для того, щоб вести подібне спілкування з "великим бізнесом" в рамки якоїсь суспільно схваленої норми.

"На хвилі посилення підтримки нової влади, викликаної взаємним звільненням утримуваними особами між Україною і Росією, суспільство буде готове сприйняти такі дії з більшою відкритістю, ніж в інший час, — підкреслює Саакян. — З умовною поясненням: нехай спілкуються хоч з чортом лисим, лише б люди від цього почали жити краще... Прозорість таких контроверсійних дій буде, як мені здається, одним із принципів іміджевої оборони, яка вибудовується командою Зеленського".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: "Комментарии"
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!