Головна Новини Політика президент Рада затвердила план Зеленського по обороні України
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада затвердила план Зеленського по обороні України

Метою прийняття є удосконалення системи планування та застосування сил оборони

20 вересня 2019, 18:13 comments2066
Поділіться публікацією:
Рада затвердила план Зеленського по обороні України

Верховна Рада прийняла у другому читанні законопроект №1011 "Про внесення змін в Закон України "Про оборону України" щодо організації оборони держави".

Законопроект був внесений на розгляд в перший день роботи Ради 9-го скликання та визначений як невідкладний. Документ підтримали 286 народних депутатів. Жодного голосу "за" не дала тільки фракція "Опозиційна платформа — За життя".

Цей закон було розроблено на виконання плану по впровадженню і забезпеченню правового режиму воєнного стану в окремих регіонах України. Документ стосується розгортання на пункті управління Міністерства оборони Центру координації та взаємодії органів державної влади з військовим командуванням при введенні воєнного стану.

"Прийняття цього закону дозволить створити умови для підготовки органів державної влади, усіх складових сектору безпеки і оборони України, органів місцевого самоврядування, єдиної системи цивільного захисту, національної економіки до переведення з мирного на воєнний стан та відсічі збройній агресії, ліквідації збройного конфлікту, а також готовності населення і території держави до оборони", — сказано в пояснювальній записці.

Згідно із законом, цей план є частиною оборонного планування і дозволить президенту затверджувати план оборони і його структуру.

Система оборонного планування включає в себе сукупність документів, які визначають зміст, обсяги, виконавців, порядок і строки здійснення політичних, економічних, соціальних, воєнних, наукових, науково-технічних, інформаційних, правових, організаційних та інших заходів держави щодо підготовки до збройного захисту у разі збройної агресії або збройного конфлікту.

Як писав сайт "Коментарі", у проекті державного бюджету на 2020 рік видатки на оборону закладені в розмірі 245 млрд грн (5,4% ВВП).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!