Головна Новини Політика президент Лукашенко: "Білоруські військові опиняться на Донбасі, тільки коли я прийму таке рішення"
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко: "Білоруські військові опиняться на Донбасі, тільки коли я прийму таке рішення"

При цьому глава Білорусі запевнив, що українцям не потрібно про це переживати

26 вересня 2019, 16:47 comments1880
Поділіться публікацією:
Лукашенко: "Білоруські військові опиняться на Донбасі, тільки коли я прийму таке рішення"

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підкреслює відсутність військової загрози для України з боку Республіки. Про це він повідомив в інтерв'ю білоруському виданню "Белта".

"Білоруські військові можуть виявитися на Донбасі, тільки коли я прийму таке рішення. Я головнокомандувач Збройними Силами Білорусі. У нас абсолютно мобільна, озброєна, пристосована до сучасну бою армія. І що найважливіше — дисциплінована. Там не може бути якихось торохкань" , — підкреслив президент Білорусі.

При цьому Лукашенко поспішив заспокоїти схвильованих такою гучною заявою і ще раз звернув увагу на дружній характер двосторонніх відносин з Україною.

"Ми не можемо бути ворогами вашого народу. І все наше керівництво, і я як президент, який має в тисячу разів більше повноважень, ніж у українського президента, ніколи на це не піду", — позначив глава держави.

Крім того, Олександр Лукашенко вкрай тепло відгукнувся про "страшних бандерівців", з якими йому вдалося познайомитися при службі в армії на західній Україні.

"Слухайте, у мене приголомшливе враження справило: я таких порядних, працьовитих людей ніде не бачив. І коли я пішов з військ, працював в сільському господарстві, я мав з ними дуже тісні відносини, запрошував до себе працювати", — розповів білоруський "бацька ".

Президент визнав, що на початку напружених відносин між Україною і Росією прислухався до чуток про "вороже налаштованим до російськомовних народам західних регіонах", але при подальшому знайомстві був натхнений їх гостепіімностью і щедрістю. Втім, Лукашенко зазначив, що "западенці" дійсно більш педантично ставляться до української самобутності, але заявив, що це їх характеризує тільки з позитивного боку.

"А що, росіяни не націоналістичні щодо своєї країни. Або ми менш націоналістичні, якщо мова йде про країну?" — резюмував Лукашенко.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомив, що, на думку Лукашенка, в доступному для огляду майбутньому тема приналежності  Криму є однозначною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!