Головна Новини Політика президент Донбас, розкол «Слуги народу» та стосунки з Коломойським: про що казав Зеленський під час рекордного прес-марафону
commentss НОВИНИ Всі новини

Донбас, розкол «Слуги народу» та стосунки з Коломойським: про що казав Зеленський під час рекордного прес-марафону

Володимир Зеленський під час прес-марафону розповів про свої стосунки з міністрами та партією "Слуга народу", а також сказав, що робить влада для повернення окупованих територій під контроль України

10 жовтня 2019, 19:31 comments15729
Поділіться публікацією:
Донбас, розкол «Слуги народу» та стосунки з Коломойським: про що казав Зеленський під час рекордного прес-марафону

Сьогодні на київському гастрономічному ринку Kyiv Food Market (територія колишнього заводу "Арсенал") проходить масштабний прес-марафон президента України Володимира Зеленського. Марафон у підсумку тривав більше 14 годин. Український президент потрапив у Книгу рекордів Гіннесса за найбільшу тривалу прес-конференцію в історії.

Портал "Коментарі" виділив найбільш важливі відповіді президента на питання журналістів, які прозвучали за цей час.

Прес-марафон Володимира Зеленського: Донбас

Володимир Зеленський заявляє, що однією з основних його цілей на посту президента є закінчення війни на Донбасі. Він вважає, що головна помилка влади полягала в тому, що коли люди почали масово покидати окуповані території, необхідно було забезпечити їх житлом, роботою і просто надати необхідну допомогу. Через це багато людей повернулися назад елементарно в пошуках притулку. Людям, які цього потребують, на підконтрольній території України необхідно забезпечити всі умови для комфортного життя.

Глава держави зазначає, що влада працює над тим, щоб наші ЗМІ могли там з'явитися. Дуже складно, тому що все глушиться, у тому числі військовими технологіями. Він запевняє, що влада разом із західними партнерами думає, як зробити так, щоб вони нас чули. А чи захочуть вони нас почути – це вже друге питання.

Зеленський також говорить, що КПВВ в Станиці Луганській — це найкрутіший інформаційне засіб, за допомогою якого Україна показує, що автобуси з нашої сторони ходять, люди їздять, дорога з нашого боку європейської якості є. І це кращий приклад, коли люди, що живуть в Станиці Луганській і бачать, що відбувається на підконтрольній території Україні.

Президент вважає, що є шанс завершити війну на Донбасі і російська сторона також втомилася від цього. Він заявляє, що всі розуміють, що Україна не здасть свою територію. "Всі знають, які у нас військові, громадськість, волонтери, які відразу ж показали, що будуть захищати Україну, як би там не було. Та РФ це усвідомлює, як усвідомлюють і бойовики, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях", – заявляє Зеленський.

Також він зазначає, що виступає за появу миротворчої місії на кордоні між Україною і Росією.

Прес-марафон Володимира Зеленського: Крим

Володимир Зеленський зазначає, що питання відновлення подачі води в Крим ніхто не піднімав. Українська сторона тільки захищає свої інтереси. Поки займаються облаштуванням КПВВ на межі півострова з Херсонською областю. Планується збільшення інвестицій в інфраструктуру області, щоб кримчани це бачили.

На питання журналістки телеканалу ATR щодо того, як Зеленський ставиться до корінного населення Криму, президент сказав, що вважає їх такими ж громадянами України, як і решті населення території країни, а також сподівається на повернення території півострова до складу України.

Прес-марафон Володимира Зеленського: "Слуга народу" і Кабмін

Президент заявляє, що партія "Слуга народу" перемогла завдяки йому, його прізвищу, а також завдяки тому, що самі ці люди щось означають у своїх містах і регіонах. Ламати цю партію він не хоче, але, каже, що нардепи знають його ставлення до їх діяльності. "Якщо вони самі один одного почнуть "їсти", я їх через рік розпущу. Це факт", – зазначає Зеленський.

Зеленський також зазначає, що на партію "Слуга народу" в парламенті чинять тиск депутати з інших політсил. При цьому він не назвав, хто саме цим займається.

Глава держави також говорить, що не може контролювати всіх міністрів, їх заступників – потрібно дати час, щоб вони побудували команди.

Прес-марафон Володимира Зеленського: Ігор Коломойський і ПриватБанк

Президент Володимир Зеленський заявляє, що у справі ПриватБанку на першому місці мають стояти інтереси держави.

Президент наголошує, що ніколи не спілкувався з судами і нічого не просив. Водночас він зазначає, що у нас в країні є проблеми з судами, з їх чесністю і незалежністю. Він заявляє, що не має впливу на суди і може лише якось реагувати.

Зеленський зазначає, що з олігархом Ігорем Коломойським варто обговорювати питання ПриватБанку. Для цього варто залучити міжнародних, незалежних експертів, які натиснуть на це запитання, щоб ніхто не говорив, що президент на щось вплинув. Він запевняє, що Коломойський знає його позицію в загальному, і щодо ПриватБанку, зокрема. "Я буду захищати Україну", — зазначив президент.

Глава держави також говорить, що, якщо справи будуть програні, відповідальність будуть нести ті, хто в ці справи були залучені.

У той же час, якщо все ж переговори по ПриватБанку відбудуться, то посередниками повинні бути міжнародні експерти, можливо представники МВФ. Експерти повинні проаналізувати ситуацію і світові судові кейси, щоб напрацювати відповідне рішення, вважає президент.

Прес-марафон Володимира Зеленського: заява Богдана і відставка Данилюка

Володимир Зеленський акцентує, що всі члени уряду написали заяву про відставку ще до вступу до посади. Президент каже, що попросив їх про це для того, що якщо людина не впорається зі своїми обов'язками, то просити її писати заяву про звільнення не доведеться.

Зокрема, глава Офісу президента України Андрій Богдан насправді писав заяву про звільнення. "Правда в тому, що він написав заяву не для того, щоб підколоти суспільство. Навіщо це потрібно було вкинуто журналістам? Це питання не до мене", – говорить президент.

Що стосується екс-секретаря РНБО Олександра Данилюка, то Зеленський підтверджує, що він написав заяву перед візитом глави держави до США, правда, напевно, не очікував, що заява буде підписана.

Зеленський також розповів про бажання Данилюка зайняти крісло прем'єр-міністра. Нібито це й стало причиною розбіжностей з подальшим звільненням.

Прес-марафон Володимира Зеленського: переговори з Путіним

Президент України зазначає, що переговори з президентом РФ Володимиром Путіним є важливою складовою в процесі обміну полоненими. Саме цим він аргументував відмову опублікувати стенограму розмов з Путіним. "Я верховний головнокомандувач, а не ведучий якогось телеканалу. Тактика є тактика, стратегія є стратегія. Я не повинен оприлюднити свої розмови з кимось. Мої розмови з президентом РФ підкріплені результатом", – говорить Зеленський.

Він заявляє, що обмін полоненими, який нещодавно відбувся – це і є головний показник роботи.

Прес-марафон Володимира Зеленського: міський голова Києва

На питання про те, кого Володимир Зеленський бачить на посаді київського градоначальника, президент відмовився відповідати. У той же час, він підтвердив, що розглядає в якості кандидата на цю посаду колишнього генерального директора медіахолдингу "1+1 медіа" і нинішнього народного депутата від партії "Слуга народу" Олександра Ткаченка, а також ще двох кандидатів, імена яких відмовився називати.

Глава держави також розповів, що спілкувався з нинішнім головою КМДА та міським головою столиці Віталієм Кличком і у них різне бачення того, як необхідно вибудовувати владу в Києві. "Я обов'язково буду спілкуватися з паном Кличко перед тим, як його звільнити", – зазначив президент.

Прес-марафон Володимира Зеленського: інциденти

Не обійшлося під час прес-марафону і без інцидентів.

Спочатку до Володимира Зеленському спробувала прорватися вдова бійця АТО. Вона представилася Тамарою Атамась. Жінка сильно обурювалася і хотіла поспілкуватися з президентом, але охорона її не пропустила, а сам президент так до неї і не вийшов.

Трохи пізніше до Зеленського спробувала прорватися ще одна жінка, яка представилася пенсіонеркою з Дніпра. Її охорона також не пропустила до глави держави, але президент поспілкувався з нею з балкона. Виявилося, що вона обурений несправедливістю, яка відбувається у неї в місті, вона не задоволена роботою міського голови Дніпра Бориса Філатова. Зеленський записав її адресу і пообіцяв розібратися в проблемі. Також він запросив жінку у вівторок до свого Офісу на Банковій, щоб детально обговорити проблему.

Ще пізніше невідомий чоловік виліз на стіл і почав кричати. Виявилося, що він вимагав у президента зупинити програму легалізації проституції і легалізацію абортів. Володимир Зеленський попросив його злізти зі столу і потім озвучити свої запитання.

Після 20:00 на першому поверсі група людей почала вигукувати "Державна афера "Доступне житло", допоможіть нам". Мова йшла про людей, які постраждали в внаслідок будівельних афер. У цій ситуації Зеленський також пообіцяв розібратися, але потім.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!