Головна Новини Політика президент "Справа залишилася за малим": Зеленському подали на підписання закону про заборону вирубки лісу Карпат
commentss НОВИНИ Всі новини

"Справа залишилася за малим": Зеленському подали на підписання закону про заборону вирубки лісу Карпат

Боротьба еко-активістів практично завершена перемогою

5 листопада 2019, 19:19 comments3310
Поділіться публікацією:
"Справа залишилася за малим": Зеленському подали на підписання закону про заборону вирубки лісу Карпат

На підпис президентові Володимиру Зеленському передали проект закону №0873"Про внесення змін в деякі закони, що передбачають обмеження або повна заборона на знищення лісів України способом вирубки. Про це передає інформагентство "РБК-Україна".

Згідно з процедурою це фінальний етап проходження документа для його прийняття і вступу в силу — передача на підпис гаранта Конституції. Раніше законопроект вже був узгоджений зі спікером парламенту Дмитром Разумковим.

Як пояснення до нормативного акту зазначено, що у 2000 році був прийнятий закон "Про мораторій на проведення суцільних рубок на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпатського регіону", який вводив мораторій на 10 років на проведення суцільних рубок головного користування в ялицево-букових лісах на стрімких схилах Карпат. Відповідно у 2011 році цей мораторій перестав діяти, і проведення суцільних вирубок ялицево-букових лісів знову стало можливим.

Цей закон встановлює заборону на проведення суцільних рубок у гірських ялицево-букових деревостанах, суцільних вирубок головного користування і будь-яких інших суцільних вирубок у високогірних лісах, в лісах в лавинонебезпечних та селенебезпечних басейнах та на берегозахисних ділянках лісу в Карпатському регіоні України, крім розробки суцільних буреломів, а також пошкоджених хворобами та шкідниками зелених насаджень.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що Верховна Рада погодила законопроект, який захистить ліси Карпат від тотального знищення заради експорту деревини.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!