Головна Новини Політика президент Зеленський схвалив вільний доступ до водойм
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський схвалив вільний доступ до водойм

За перешкоду або плату користувач прибережної ділянки може позбутися прав у судовому порядку

19 листопада 2019, 16:40 comments9040
Поділіться публікацією:
Зеленський схвалив вільний доступ до водойм

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який забезпечує громадянам вільний доступ до водойм. За обмеження прав загрожує штраф.

Про це повідомляється на офіційному сайті глави держави.

Так, закон "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об'єктів для загального водокористування" під номером 233-IX депутати Верховної Ради прийняли 29 жовтня. У документі сказано, що громадянам забезпечений безперешкодний і безоплатний доступ до узбережжях річок і водойм, берегах морів і морських заток. У новому законі також посилили відповідальність за будь-які обмеження — штраф за порушення становитиме до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (на сьогоднішній день розмір зазначеного мінімуму 17 грн). У випадку, якщо хто-небудь встановить загородження або інші конструкції, які заважають вільному проходу до водойм, користувачі земельних ділянок втратять своє право за рішенням суду.

Закон вступить в дію через три місяці.

Як повідомляв портал "Коментарі", вчені знайшли простий і ефективний спосіб покласти кінець основної проблеми забруднення річок, водосховищ, озер і ставків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!