Головна Новини Політика президент Зеленський назвав число українців, загиблих в Голодоморі і запалив свічку
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський назвав число українців, загиблих в Голодоморі і запалив свічку

Пам'ятна церемонія пройшла біля Меморіалу жертвам Голодомору в Києві, де поклали квіти та лампадки зі свічками

24 листопада 2019, 09:33 comments2500
Поділіться публікацією:
Зеленський назвав число українців, загиблих в Голодоморі  і запалив свічку

Вчора, 23 листопада, глава держави Володимир Зеленський виступив з промовою, присвяченій трагічній пам'яті українських жертв голодоморів — у 1932-1933, а також 20-х і 40-х років ХХ століття. Офіційну церемонію за участю перших осіб держави транслювали кілька центральних каналів, в тому числі і "Громадське".

"Історики сперечаються щодо кількості жертв геноциду в Україні, але цифри, якими вони оперують, викликають шок. Згідно з даними різних досліджень, від Голодомору в 1932-1933 роках загинуло від 4 до 8 мільйонів чоловік, що прирівнюється до числа наших загиблих під час Другої світової війни", — уклав Володимир Зеленський.

Президент додав, що в історії України є ряд подій, які доводять, що жорстокість і цинічність не мають меж, а все людство ще не придумало слів, щоб описати біль від сталінського геноциду проти нашого народу.

"Ніякі дослідження, тома написаних книг, знятих фільмів не можуть відповісти на питання: "Як може з'явитися думка знищити цілий народ?" Як можна забрати останню крихту хліба, а разом з нею — останню крихітку надії?", — уклав Володимир Зеленський і оголосив загальнонаціональну "хвилину мовчання".

Після цього президентська чета, а також представники уряду і парламенту України запалили свічки у лампадках і поклали до символу Голодомору — скульптуру дівчинки з колосками.

08Tzf0NaudmU1elnDh_HKvL_C.jpg

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що вчора по всій Україні запалали свічки пам'яті в кожному будинку, де пам'ятають про мільйони марних жертв геноциду, викликаних неймовірною жорстокістю тоталітарного радянського режиму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!