Головна Новини Політика президент Зеленський оголосив війну пожежам
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський оголосив війну пожежам

У місячний термін Кабмін та органи місцевого самоврядування зобов'язані провести перевірку закладів і установ на наявність справних протипожежних систем, а бізнес закликають до свідомості

5 грудня 2019, 16:34 comments1789
Поділіться публікацією:
Зеленський оголосив війну пожежам

У зв'язку з трагедією, яка сталася вчора в Одесі, коли у масштабній пожежі загинула одна людина і ще 14 пропали безвісти, президент України Володимир Зеленський звернувся до Кабінету міністрів з вимогою перевірити муніципальні установи на наявність справніх протипожежних систем. Про це глава держави написав на своїй сторінці в Facebook.

"Дав завдання Кабінету міністрів спільно з органами місцевого самоврядування провести детальну і всебічну перевірку стану протипожежної та техногенної безпеки для закладів, установ і організацій з масовим перебуванням людей: дитячих садків, шкіл, професійно-технічних закладів та вищих навчальних закладів, гуртожитків, закладів охорони здоров'я та соціального захисту населення, державних об'єктів критичної та транспортної інфраструктури", — зазначено в повідомленні Зеленського.

Крім того, президент закликав "провести перевірку всіх посадових осіб, що надають висновки про стан пожежної безпеки того або іншого об'єкта на предмет халатності, безвідповідальності або недоброчесности при виконанні ними службових обов'язків".

Володимир Зеленський переконаний, що невідповідність протипожежним нормам повинна стати причиною для жорсткого адміністративного, а в деяких випадках і кримінального покарання.

"Окремо закликаю бізнес — власників торгових центрів, кінотеатрів, ресторанів, готелів і т. д. бути соціально відповідальними, забезпечити у своїх закладах пожежної безпеки, не чекаючи державних перевірок", — зазначив гарант.

Президент встановив термін для надання звіту щодо виконання зазначених розпоряджень — 10 січня 2020 року.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що глава держави Володимир Зеленський відреагував на трагедію в Одесі і висловив співчуття всім близьким постраждалих у пожежі.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!