Головна Новини Політика президент Зеленський розповів, чи боїться він зустрічі з Путіним
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів, чи боїться він зустрічі з Путіним

Президент України Володимир Зеленський заявив, що головним для нього в ході переговорів з Путіним буде питання повернення всіх полонених українців додому

6 грудня 2019, 21:27 comments2573
Поділіться публікацією:
Зеленський розповів, чи боїться він зустрічі з Путіним

Найголовніше питання для президента України Володимира Зеленського перед зустріччю з російським лідером Володимиром Путіним 9 грудня в Парижі – скільки людей в результаті переговорів вдасться повернути додому і коли. Про це сам український президент заявив під час політичного ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера"

Глава держави зазначив, що з моменту початку бойових дій на Донбасі 20 разів сторони говорили про припинення вогню, але жодного разу це нічим не завершилося.

"Тому для мене найголовніше – не з чим я поїду (в Париж, — ред.), а результат, тобто з чим я повернуся в Україну, як це було з моряками. Найголовніше – скільки людей ми можемо повернути додому і коли. Друге питання. Якщо припинення вогню – хто за це понесе відповідальність. Якщо ми говоримо про припинення вогню, то ми будемо говорити не в мінському форматі, а дивлячись очі в очі президенту РФ. Я сподіваюся, Франція і Німеччина будуть нам допомагати", — сказав Зеленський.

Президент зазначає, що все і відразу зробити не вийде. Мовляв, зустріч – це вже результат, адже з 2016 року між лідерами України і Росії не було діалогу

"Ми говорили з ним по телефону, але це була не розмова віч-на-віч. Я хочу бачити людину і хочу привезти з нормандської зустрічі розуміння і відчуття того, що всі точно хочуть завершити війну. Я така людина... Я хочу результату. Єдине, через що я нервую, що ми зустрінемося, поговоримо і скажемо: "так, ми плануємо", — зазначає Володимир Зеленський.

Гарант також заявив, що не боїться зустрічі з куди більш досвідченим політиком в особі Путіна.

"А чого мені боятися? Я президент вільної країни. Я нормальна, порядна людина. Я не продаю нашу країну нікому, ніколи і ні за що. Правда на нашій стороні", — підсумував Зеленський.

Як раніше писав портал "Коментарі", президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з французьким колегою Емманюель Макроном. Глави держав скоординували позиції напередодні зустрічі в Нормандському форматі 9 грудня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!