Головна Новини Політика президент Про «особливість» Донбасу ні слова: опубліковано законопроект про зміни до Конституції щодо децентралізації
commentss НОВИНИ Всі новини

Про «особливість» Донбасу ні слова: опубліковано законопроект про зміни до Конституції щодо децентралізації

У тексті закону про конституційні зміни для втілення децентралізації не йдеться про особливий статус Донбасу

16 грудня 2019, 12:29 comments2017
Поділіться публікацією:
Про «особливість» Донбасу ні слова: опубліковано законопроект про зміни до Конституції щодо децентралізації

Законопроект президента України Володимира Зеленського про внесення змін до Конституції України, які стосуються децентралізації, передано в тираж та направлено на розгляд комітету. Про це стало відомо з сайту Верховної Ради України.

Згідно із опублікованим текстом проекту закону, адміністративно-територіальний устрій країни будуть формувати громади, округи, області та Автономна Республіка Крим. А ось жодного слова про особливий статус Донбасі в тексті законопроекту — немає. Зазначимо, що первинною адміністративно-територіальною одиницею буде громада, а представниками держави в округах, областях, у місті Києві — префекти.

У пояснювальний записці йдеться, що такі зміни необхідні, щоб провести децентралізацію влади та оновити конституційне регулювання місцевого самоврядування, а також сформувати адміністративно-територіальний устрій, який відповідає Європейській хартії місцевого самоврядування.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський 13 грудня зареєстрував у Верховній Раді законопроект №2598 "Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!