Головна Новини Політика президент Зеленський підписав закон для "промислового безвізу" з ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський підписав закон для "промислового безвізу" з ЄС

Документ передбачає новий порядок у сфері перевірок бізнесу

24 грудня 2019, 09:39 comments1412
Поділіться публікацією:
Зеленський підписав закон для "промислового безвізу" з ЄС

Президент Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо зменшення тиску на бізнес з боку органів ринкового нагляду". Відповідну заяву розміщено на сайті глави держави.

Як повідомляло видання "Коментарі", 24 березня 2017 року Верховну Раду надійшов законопроект №6235 "Про внесення змін до деякі законодавчі акти України стосовно технічних регламентів оцінки відповідності" і повинен був привести вітчизняні вимоги відповідність з європейськими.

Доля законопроекту була непростою: вже в квітні документ відкликали на доопрацювання і прийняли у першому читанні лише у березні 2018 року, а в лютому 2019 року вручили таблицю поправок. 28 лютого ухвалення документу у другому читанні було провалено – знайшлися 173 голоси "за" замість 226 необхідних.

Якщо Україна виконає необхідну підготовчу роботу у контексті питання про запуск промислового безвізу, відповідна оціночна місія Євросоюзу (ЄС) може прибути в Київ вже в першій половині 2020 року.

 

Нагадаємо, угода про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції або Agreement on Conformity Assessment and Acceptance of Industrial Products (ACAA) – механізм, який може дозволити українським виробникам обходитися без європейської сертифікації. Досить буде наносити на свою експортну продукцію знак СЕ і продавати її в Євросоюзі без проходження додаткових процедур сертифікації товару.

За словами експертів, це дозволить не тільки полегшити доступ на європейські ринки до 20% вітчизняного експорту в країни Євросоюзу, але і поліпшить конкурентні позиції нашої країни при виході на інші ринки і зробить більш інвестиційно привабливою економіку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!