Головна Новини Політика президент Зеленський звернувся до колишніх полонених концтабору Аушвіц-Біркенау, назвавши їх променями сонця
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський звернувся до колишніх полонених концтабору Аушвіц-Біркенау, назвавши їх променями сонця

Перший день свого візиту до Польщі Володимир Зеленський присвятив зустрічі з людьми, що пережили Голокост

26 січня 2020, 21:52 comments2017
Поділіться публікацією:
Зеленський звернувся до колишніх полонених концтабору Аушвіц-Біркенау, назвавши їх променями сонця

Глава держави Володимир Зеленський під час свого візиту до Польщі взяв участь заході, присвяченому 75-річчю визволення нацистського концентраційного табору Аушвіц-Біркенау. Про це передає сайт Офісу президента.

На заході були присутні колишні бранці табору і їх сім'ї. У своєму виступі Володимир Зеленський зазначив, що для нього честь і відповідальність зустрітися з тими, хто пережив Голокост і зміг вибороти своє право на життя.і.

"Більшість цих спогадів об'єднує заклик: "Не можна мовчати!" Про це потрібно говорити! Молоде покоління повинно знати ці історії, знати про жахи Голокосту. Щоб на цій планеті ніколи нічого подібного не допустити знову", — підкреслив український гарант у своїй промові.

Зеленський також зазначив, що навіть прочитання мемуарів вижили в таборах нацистів вимагає витримки і моральних сил, тому навіть не уявляє, звідки черпалися надлюдські можливості у тих, хто сам пройшов це пекло на землі.

"Ви це зробили! Ви неймовірні люди! Дуже сильні і дуже сміливі. Ви надихаєте ніколи не здаватися. Голокост називають темним періодом в історії людства. І ви — промені сонця, які перемогли темряву", — уклав президент.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на зустрічі з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу президент Володимир Зеленський зачитав три історії про українців, які взяли участь у порятунку єврейських життів за часів гітлерівської політики антисемітизму



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!