Головна Новини Політика президент Зеленський проти блогерів: "Вони забруднили професію журналіста"
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський проти блогерів: "Вони забруднили професію журналіста"

Президент України порівняв журналіста з ручкою і хірурга зі скальпелем

11 лютого 2020, 23:48 comments2870
Поділіться публікацією:
Зеленський проти блогерів: "Вони забруднили професію журналіста"

Глава держави Володимир Зеленський невтішно відгукнувся про блогерів, які, вважаючи себе журналістами, сіють розбрат і хаос в інформаційному просторі і головах обивателів. В цьому президент зізнався під час інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".


Зеленський зізнався, що перестав читати телеграм-канали через численні граматичні помилки в кожному реченні, а також спірної, неконструктивної інформації, яку вони містять.

"По-перше, я не можу читати що-небудь, де в кожному реченні страшні граматичні помилки. Мені це неприємно, чесно вам кажу. По-друге, там якийсь хаос в цілому, люди вигадують, пишуть про якісь наші зустрічі, якийсь "сюр". Цей хаос впливає на інформаційне поле, породжує хаос в головах, сумніви, негативні емоції ", — розповів український гарант.

Президент підкреслив, що поважає професійну журналістику, але вона втрачає довіру саме через таких сумбурних блогерів.

"Чесна журналістика — це кайф. Журналістика несе в собі повагу, журналістика — це сильна альтернативна влада, це такий окремий склад мислення людей. Я завжди ставився до цього з повагою. І мені, при всій повазі до деяких блогерів, здається, що будь-які люди, які сьогодні беруть телефон і стають "журналістами", в цілому забруднили цю професію. Це моє бачення ", — уклав Зеленський.

При цьому він підкреслив, що готовий відстоювати свободу слова в Україні та підтримувати її на високому рівні.

"Однак всі погодяться, що не всі люди, які беруть ручку, а сьогодні це — ведуть блог, влоги або Телеграм канал — журналісти. І я можу провести паралель: якби в хірургії кожен, хто взявся за скальпель, мав би право оперувати, було б дуже багато жертв. У випадку журналістики жертви побачити важче, проте вони є. Це люди, які не можуть повернути собі репутацію ", — переконаний український лідер.

Володимир Зеленський зазначив, що будь-яка професія втрачає в суспільстві вагу, коли в неї приходять непрофесіонали, а в журналістиці таких непрофесіоналів з кожним роком все більше.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що думає Володимир Зеленський про регулярні "зашквари" народних депутатів зі "Слуги народу".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!