Якщо в Україні стане більше хворих коронавірусом, медикам доведеться вибирати, кому жити, – Зеленський

За умови, що не буде другої хвилі коронавіруса, Володимир Зеленський пообіцяв пом'якшення карантинних заходів уже після 24 квітня

Президент Володимир Зеленський в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" заявив, що якщо кількість хворих коронавірусом в Україні зросте до 10%, то медикам доведеться вибирати, кому жити.

Глава держави зазначає, що на сьогоднішній день в Україні вдалося непогано контролювати ситуацію. Але багато чого залежить від самих українців і того, як вони поведуть себе в найближчі вихідні, коли більшість жителів нашої країни будуть святкувати Великдень.

"Наступного року підемо до церкви, а зараз необхідно терпіння і потрібно подумати не серцем, а головою", – заявив Зеленський. - Ми зробили багато речей, щоб людям було більш-менш комфортно провести Великдень вдома. Ми домовилися зі священнослужителями, щоб на всіх каналах транслювалися богослужіння різних церков, домовилися з "Укрпоштою" про доставку необхідних для святкування Великодня продуктів – все для того, щоб людям не доводилося виходити з дому".

Також президент заявив, що зараз для України головне зберегти життя людей, а влада повинна турбуватися про те, щоб жителям нашої країни було що їсти.

Крім того, Зеленський анонсував на 24 квітня звернення уряду до людей, під час якого обговорюватимуться умови пом'якшення карантинних заходів. Частково будуть виходити люди на роботу, будуть відкриватися деякі підприємства, в середині травня будуть поступово запускати транспорт. Але все це буде можливим, тільки якщо в країні не буде другої хвилі захворювання коронавірусом.