Головна Новини Політика президент «Тяжкий епізод нашої нової історії»: Зеленський про річницю подій 2 травня в Одесі
commentss НОВИНИ Всі новини

«Тяжкий епізод нашої нової історії»: Зеленський про річницю подій 2 травня в Одесі

Президент України Володимир Зеленський заявив, що держава має забезпечити ефективне та неупереджене розслідування трагічних подій 2 травня 2014 року в Одесі

2 травня 2020, 16:55 comments3101
Поділіться публікацією:
«Тяжкий епізод нашої нової історії»: Зеленський про річницю подій 2 травня в Одесі

Трагічні події в Одесі, які сталися 2 травня шість років тому, слід пам’ятати кожному українцю, а державі – забезпечити розслідування страшних обставин того дня. Про це написав український президент Володимир Зеленський на сторінці у Facebook.

Гарант написав, що Одеса – це місто відкритих і щирих людей, неповторного колориту та особливого "одеського" оптимізму. І для нього Одеса є синонімом добра, тепла й сонця.

"Та, на превеликий жаль, 2 травня 2014 року в історію цього прекрасного міста була вписана трагічна, кривава сторінка, — заявив Зеленський. — Сьогодні – шоста річниця загибелі людей під час масових акцій в Одесі. Я висловлюю щирі співчуття родинам усіх загиблих".

Глава держави нагадав, що той чорний день забрав майже півсотні людських життів.

"Це тяжкий епізод нашої нової історії, але ми обов’язково маємо його пам’ятати, якщо хочемо будувати сучасну та сильну Україну. Бо тільки сильна країна відверто говорить не лише про свої здобутки, а й про власні трагедії", — вважає президент.

Питання "Хто винен у трагедії 2 травня 2014 року?" — є одним із найболючіших у нашому суспільстві, додав Зеленський. Президент переконаний, що "держава має зробити все, щоб забезпечити ефективне та неупереджене розслідування всіх обставин того жахливого дня", а кожен з нас –зробити все, щоб подібне більше ніколи не повторилося.

"Наш спільний виклик – разом зробити все, щоб люди в Україні більше ніколи не гинули заради ідеологічних чи політичних "цілей". Щоб Україна була землею не розбрату, а братерства. Де Львів, Одеса, Дніпро, Донецьк і Сімферополь – мирна, квітуча та єдина країна", — резюмував Зеленський.

Як писали "Коментарі", у річницю подій 2 травня в Одесі поліцейські приступили до посиленої охорони.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!