Головна Новини Політика президент Зеленський змінив вікові вимоги до військовослужбовців в СБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський змінив вікові вимоги до військовослужбовців в СБУ

Президент Володимир Зеленський підписав указ, яким вніс зміни умов для отримання військових звань на службі в СБУ

4 травня 2020, 20:16 comments2574
Поділіться публікацією:
Зеленський змінив вікові вимоги до військовослужбовців в СБУ

Сьогодні український гарант Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким вніс зміни до положення про проходження військової служби у Службі безпеки України. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Так, згідно внесених змін, граничний вік перебування на службі в СБУ визначається відповідно до закону "Про військовий обов'язок і військову службу", — до 45 років для рядових, сержантів і старшин; до 45 років для молодшого офіцерського складу; до 50 років для старшого офіцерського складу; до 55 років для полковників і до 60 років — для вищого офіцерського складу.

Крім того, в положенні зазначено, що на військову службу за контрактом в СБУ приймаються громадяни України згідно з вищевказаним законом.

Положення доповнено пунктом про призупинення служби для тих, хто самовільно залишив підрозділ СБУ, дезертирував або добровільно здався в полон. Для цих осіб призупинення служби здійснюється з дня внесення відповідних відомостей до ЄРДР на підставі заяви за підписом голови СБУ або його заступників.

Після припинення служби такі особи звільняються від посад, призупиняються контракт про проходження військової служби, а також виплата грошового та інших видів забезпечення. Час призупинення військової служби не зараховується в строк вислуги, на осіб не поширюються пільги і соціальні гарантії.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що голова СБУ Іван Баканов розповідав про перспективи реформи відомства.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!