Головна Новини Політика рада Лідери двох партій відмовилися працювати під керівництвом Шуфрича
commentss НОВИНИ Всі новини

Лідери двох партій відмовилися працювати під керівництвом Шуфрича

Порошенко і Тимошенко відкликали своїх депутатів з комітету свободи слова

29 серпня 2019, 07:54 comments11606
Поділіться публікацією:
Лідери двох партій відмовилися працювати під керівництвом Шуфрича

Партії "Європейська солідарність" і "Батьківщина" відкликали своїх представників з парламентського комітету з питань свободи слова, головою якого може стати Нестор Шуфрич. Про це передає Радіо Свобода.

Таким чином склад комітету зменшився до п'яти депутатів: один від партії "Опозиційна платформа — За життя" і чотири від "Слуги народу".

Кандидат на посаду голови комітету Нестор Шуфрич заявив, що він засмучений зменшенням кількості членів комітету в той час, коли відбуваються напади на журналістів.

Представник "ЄС" Артур Герасимов закликав замінити кандидатуру Шуфрича. За словами Герасимова, Шуфрич є "одним з найближчих друзів Віктора Медведчука".

Нагадаємо, нардепи партії "Слуга Народу" заявили про готовність підтримати в перший робочий день парламенту, який відбудеться сьогодні,  законопроект "Про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України)", який був внесений ще в 2017 році екс-президентом Петром Порошенко.

Як вказується в пояснювальній записці до даного законопроекту, пропонується скасувати положення, згідно з якими народним депутатам України гарантується депутатська недоторканність, народні депутати України не можуть бути без згоди Верховної Ради України притягнені до кримінальної відповідальності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!