Головна Новини Політика рада "Опозиційна платформа - За життя" внесе до Ради проект постанови про мир в Україні - Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

"Опозиційна платформа - За життя" внесе до Ради проект постанови про мир в Україні - Медведчук

Проект постанови про мир внесений в Раду, - Віктор Медведчук

29 серпня 2019, 12:45 comments1424
Поділіться публікацією:
"Опозиційна платформа - За життя" внесе до Ради проект постанови про мир в Україні - Медведчук

"Перший питання, яке ми піднімаємо сьогодні, він головний не тільки для нашої партії, а для всієї України. Адже 80% громадян нашої країни, згідно з усіма соціологічними дослідженнями, виступають за припинення бойових дій на Донбасі і відновлення миру в країні. Тому наша партія сьогодні вносить проект постанови про світі в Україні, припинення бойових дій і виконання Мінських угод", – розповів на відкритті першого урочистого засідання Верховної Ради IXскликання народний депутат Віктор Медведчук, голова політради "Опозиційною платформи – За життя".

Парламентарій зазначив, що в постанові перераховані всі ті закони, які повинні бути прийняті парламентом. Верховна Рада зобов'язана доручити профільному комітету запропонувати розробити законопроекти і розглянути їх найближчим часом на засіданні. Зокрема, мова йде про такі нормативно-правові акти: про зміни у Конституції щодо автономного статусу неконтрольованих територій Донбасу, законі про амністію, законі про вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей, законі про особливий порядок місцевого самоврядування на цих територіях, законі про вільну економічній зоні та на законі, який безпосередньо стосуватиметься відновлення конституційних прав наших громадян на Донбасі.

Медведчук зазначив, що дані закони передбачені "Комплексом заходів з виконання Мінських угод", який прийнятий в Мінську 12 лютого 2015 року і затверджений резолюцією Ради Безпеки ООН.

Віктор Медведчук підкреслив, що виконання Мінських угод, які в усьому світі вважаються безальтернативними, дозволить повернути мир в Україну і відновити територіальну цілісність держави.

Нагадаємо, сьогодні депутати Верховної ради IX скликання принесли присягу на вірність Україні. Традиційно текст присяги зачитав найстарший депутат ‒ Юлій Іоффе, представник "Опозиційного платформи – За життя".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: "Комментарии"
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!