Головна Новини Політика рада НАБУ і ДБР можуть дозволити самостійно здійснювати прослуховування
commentss НОВИНИ Всі новини

НАБУ і ДБР можуть дозволити самостійно здійснювати прослуховування

Зеленський пропонує скасувати "правки Лозового", які були внесені до Кримінального кодексу

31 серпня 2019, 18:12 comments1968
Поділіться публікацією:
НАБУ і ДБР можуть дозволити самостійно здійснювати прослуховування

В Україні на сайті Верховної Ради зареєстрували проект закону №1009, який передбачає внесення змін в окремі положення кримінального процесуального законодавства. Автором законопроекту є президент України Володимир Зеленський, йдеться на сайті Верховної Ради.

В пояснювальній записці проекту закону зазначається, що в 2017 році до Кримінального кодекс України були внесені зміни — "правки Лозового". Вони стосуються строків досудового розслідування, призначення і проведення експертизи, можливості оскаржити повідомлення.

"Наслідком цих змін стало введення штучних процесуальних перешкод для розслідування злочинів, що негативно вплинуло на стан правопорядку в країні, а також завантаженість суддів. Отже, зазначені норми Кодексу повинні бути змінені", — наголошується у документі.

Також, одним з основних положень законопроекту є надання Національному антикорупційному бюро України Державного бюро розслідувань права самостійно здійснювати зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж в рамках проведення негласних слідчих і розшукових дій.

Тобто, в проекті закону пропонується скасувати так звані "правки Лозового" та надати НАБУ та ДБР право самостійно здійснювати прослуховування.

Раніше видання "Коментарі" писало, що Зеленський запропонував змінити управління Національного агентства щодо запобігання корупції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!