Головна Новини Політика рада Законопроект про право народу на законотворчі ініціативи розгляне Конституційний суд України
commentss НОВИНИ Всі новини

Законопроект про право народу на законотворчі ініціативи розгляне Конституційний суд України

Депутати направили президентський законопроект на розгляд у КСУ

3 вересня 2019, 17:21 comments1606
Поділіться публікацією:
Законопроект про право народу на законотворчі ініціативи розгляне Конституційний суд України

Парламент направив на розгляд Конституційного суду України законопроект №1015 авторства президента Володимира Зеленського, яким пропонується наділити народ правом законодавчої ініціативи.

Таке рішення підтримали 338 парламентаріїв.

Представник президента в Конституційному суді Федір Веніславський під час представлення законопроекту назвав його "ще однією формою демократії" разом з процедурами референдуму і виборів.

"Після його прийняття народ України, у кількості та в порядку, який визначений законом, зможе ініціювати розгляд у Верховній Раді України законопроекту, який він вважатиме важливе і потрібне з точки зору ініціювання розгляду парламенту", повідомив Веніславський.

Зараз право законодавчої ініціативи належить президенту, Кабінету міністрів, народним депутатам. Зеленський пропонує додати в цей перелік "народ".

Законодавча ініціатива – це право вносити до парламенту проекти законів, постанов, інших актів Ради, пропозицій та поправок до законопроектів.

Як повідомляв портал "Коментарі", президент України пропонує парламенту внести зміни в Конституцію і наділити народ правом законодавчої ініціативи, відповідний законопроект він вніс на розгляд парламенту як невідкладний.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!